Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

S’estrena un videojoc per a Android i iOS sobre Atapuerca amb la col·laboració de l’IPHES

Avatar photo

L'arqueòleg Robert Sala, membre de l'Equipo de Investigación de Atapuerca (EIA) i director de IPHES ha participat com a assessor científic

Com vivien els nostres avantpassats fa un milió d’anys? Quin paisatge els acollia? Eren molts semblants a la nostra pròpia espècie? Aquestes preguntes són el punt de partida de Ancestors: Historias de Atapuerca, un videojoc per a dispositius Android i iOS en el qual els jugadors lideren un grup humà que viu a la Sierra de Atapuerca (Burgos).

Cada nivell del joc és una història sobre els nostres avantpassats que una anciana explica a un clan d’Homo Sapiens a la nit al costat del foc. En cadascuna d’aquestes històries el jugador coneixerà a herois, experimentarà llegendes i explorarà mites sobre l’origen de la nostra espècie.

Ancestors és part del projecte ATAEVE: una innovadora iniciativa de divulgació en Humanitats Digitals que compta amb el suport de la Fundació BBVA i liderada pel grup d’investigació DIDPATRI – Universitat de Barcelona, ​​amb el professor Xavier Hernández al capdavant. La missió d’ATAEVE és promocionar l’ús de videojocs com a eines didàctiques que permeten al jugador experimentar el passat a través de la simulació computacional. L’arqueòleg Robert Sala, membre de l’Equipo de Investigación de Atapuerca (EIA) i director de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) ha participat com assessor científic.

Ancestors estan disponibles gratuïtament per a dispositius portàtils i s’ofereixen en castellà i anglès. El joc ha estat desenvolupat per Murphy’s Toast Games, un estudi independent que crea experiències lúdiques transformatives per promoure el pensament científic i la curiositat sobre el nostre passat.

Ancestors: Historias de Atapuerca és un joc de simulació en el qual l’usuari lidera un clan prehistòric a través d’un milió d’anys de llegendes i aventures. Els participants recullen recursos, creen noves eines i cacen temibles animals per donar prosperitat al clan i dominar un territori fonamentat en el d’Atapuerca, jaciment declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC es reuneix a Tarragona per convertir-la en una de les “ciutats republicanes, ciutats de progrés”

Notícia següent

Salou es prepara per la seva Festa Major amb una bicicletada, una excursió i una caminada popular

Notícies relacionades