Sentència ferma sobre la denúncia que van presentar els regidors que van fer la moció de censura a La Bisbal del Penedès

  Es conclou que l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès no va vulnerar els drets dels regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Cedida

  Quasi després d’un any, encara coleja la moció de censura que els regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita van presentar.

  I és que els regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita, al mes de setembre de l’any passat, van presentar una denúncia al Jutjat contenciós administratiu contra l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, per la suposada vulneració dels seus drets fonamentals en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018.

  Com es va desenvolupar la moció de censura

  El 6 d’agost del 2018 els regidors d’ERC i la regidora del PSC van presentar moció de censura, presentant com a alcaldable a la regidora del PSC.

  El dia 22 d’agost es va celebrar aquest Ple, però uns dies abans el PSC va entrar document a registre de l’Ajuntament conforme notificaven que la seva regidora deixava de formar part del PSC.

  Comprovant la documentació, es va procedir a nomenar i informar la regidora del PSC que passava a ser regidora no adscrita.

  En el Ple de moció de censura es va informar de la normativa a aplicar on, en aquest cas, feia falta un vot més perquè la moció de censura prosperés.  Però la moció no va prosperar perquè van haver-hi 5 vots en contra de la moció de censura (els regidors i regidores del PDeCAT) i cap vot a favor (els regidors d’ERC i la regidora no adscrita no van votar).

  La denúncia al Jutjat contenciós administratiu contra l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès

  El setembre de 2018, els regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita, presenten denúncia al Jutjat contenciós administratiu contra l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, per la suposada vulneració dels seus drets fonamentals en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018.

  Al mes de març, són citats com a testimonis dos membres del PSC, Daniel Caballero Castaño (Actual regidor del PSC) i Helena Arribas (Membre del comitè de garanties del PSC). Testificals rellevants, ja que del procés d’expulsió es posava en dubte i demostrem que s’ha havia procedit correctament.

  El mes de maig de 2019, el Jutjat dicta sentència desestimant la denúncia al no haver-se vulnerat els seus drets fonamentals.

  A finals de juliol de 2019 el Jutjat declara la sentència com a ferma.

  Per tot això, es conclou que l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès no va vulnerar els drets dels regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita en el Ple de moció de censura del 22 d’agost de 2018.