Sant Pere i Sant Pau demana augmentar el nombre de pipicans i adequar els actuals

  Tarragona disposa de tretze pipicans situats en espais urbans, dos d’ells al barri de SPiSP al carrer Miquel Servet i entre la Guàrdia Civil i el Bloc Sant Tadeu

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de recurs. Cedida

  Cada vegada són més les persones que tenen un animal de companyia i si parlem de gossos, la xifra es dispara. Sortir a passejar, proporcionar-los una bona atenció veterinària i portar una bona alimentació són algunes de les bases per tal que la mascota visqui en bones condicions i més temps.

  L’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, entre altres obligacions, determina que els propietaris de gossos estan obligats a recollir els excrements i abocar aigua al lloc on han fet pipí. La finalitat d’aquesta mesura no és altra que evitar males olors i cuidar l’espai públic, un objectiu que els ajuntaments d’arreu del territori inculquen als seus habitants mitjançant campanyes de conscienciació i sensibilització.  És per aquest motiu que van crear-se els pipicans, zones barrades i habilitades on es permet, sota la supervisió dels seus amos, que els gossos vagin solts i facin les seves necessitats sense la possibilitat d’escapar-se o patir/provocar accidents. Aquests espais poden disposar de fonts d’aigua, zones de joc i bancs i entre les normes està la de recollir els excrements i dipositar-los en les papereres del recinte.

  Tarragona actualment disposa de 13 pipicans situats en espais urbans (Parc de la Reconciliació, parc de la Ciutat, darrere de la Piscina Municipal Part Baixa i Serrallo, Camp de Mart, entre el c/Zammenhoff i el c/Caputxins, al Parc del Francolí, al c/Miquel Servet (SPiSP), entre la Guàrdia Civil i el bloc Sant Tadeu (SPiSP), al c/Josep V. Foix (Vall de l’Arrabassada), al parc de la Piconadora (Riu Clar), c/Riu Fluvià (Torreforta), barri del Pilar) i des de La Unió, l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau demanen l’adequació dels 2 que té el barri, situats al carrer Miquel Servet i entre la Guàrdia Civil i el Bloc Sant Tadeu, i la instal·lació d’un altre, mínim, als voltants del col·legi Marcel·lí Domingo o a la zona de l’avinguda dels Països Catalans. El president de l’entitat, Gabriel Muniesa, esmenta que “els pipicans que hi ha al barri són insuficients i no es troben en bon estat. Demanem la seva adequació i la instal·lació d’un altre”, conclou.