Rull visita el vial que alliberarà de trànsit la travessera de l’L-303 a Agramunt

  Territori i Sostenibilitat finalitza les obres de condicionament de l’itinerari que permet evitar la circulació de pas per l’interior del nucli urbà

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat avui, acompanyat de l’alcalde d’Agramunt (Urgell), Bernat Solé, el vial que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha condicionat com alternativa a la travessera de l’L-303 per l’interior d’aquesta població. Aquesta actuació, que ha comptat amb una inversió de 580.000 euros, permet millorar la mobilitat al municipi ja que allibera de trànsit el nucli urbà.
  L’L-303, que uneix Cervera i Agramunt, travessa aquest nucli urbà d’est a oest i enllaça finalment amb la C-14. Aquesta travessera rep un bon nombre de vehicles que vol accedir a la C-14. Per evitar aquesta circulació de vehicles de pas per l’interior d’Agramunt, el Departament ha format una vialitat alternativa.
  El nou vial s’inicia a l’L-303, a la rotonda existent que dona accés al polígon situat a l’entrada de la població. Segueix per l’avinguda de la Generalitat al llarg d’uns 400 metres, fins a l’encreuament amb l’avinguda de la Ribera del Sió. En  aquest punt, s’ha construït una rotonda per a canalitzar el trànsit.
  El traçat continua pel carrer del Camí Vell de Tàrrega, que també travessa una zona industrial. En aquest carrer, discorre en una longitud d’uns 800 metres fins arribar a la C-14, al sud d’Agramunt. Les obres han inclòs:
  • La millora del ferm, amb tractament previ dels punts que presentaven desperfectes
  • A l’avinguda de la Generalitat) s’ha format, aprofitant la calçada existent, un carril central amb pintura rugosa vermella per als girs a l’esquerra i s’han format i senyalitzat els aparcaments a cada costat del vial
  • S’han canalitzat amb illetes dos encreuaments (amb el carrer Tarascó i amb el carrer Indústria)
  • S’ha construït una rotonda a l’encreuament amb l’avinguda del Sió, de 30 metres de diàmetre exterior.
  • En el carrer del Camí Vell de Tàrrega s’han format i senyalitzat els aparcaments
  • Al final de l’actuació, que se situa a la C-14, s’ha modificat la rotonda partida que hi havia per una de tancada de 40 metres de diàmetre.
  • S’han millorat els sistemes que faciliten el drenatge, la senyalització, l’abalisament i les barreres de seguretat