Roda de Berà regalarà un porta-bosses als animals que s’inscriguin al cens municipal

  Gràcies a la donació que ha fet la botiga d’animals Quattre Potes

  Els primers vuitanta gossos que s’inscriguin a partir d’ara al cens municipal d’animals de companyia rebran un obsequi d’un pràctic dispensador de bosses higièniques amb forma d’os, gràcies a la donació que ha fet la botiga d’animals de Roda de Berà Quattre Potes.

  Actualment hi ha 709 animals inscrits al cens de l’Ajuntament. D’ells, 684 són gossos, 49 dels quals considerats potencialment perillosos, i 25 gats. Durant els primers mesos de 2021 s’han inscrit un total de 33 animals, tots ells gossos, 2 d’ells de races considerades potencialment perilloses, els quals han d’obtenir una llicència especial.

  Els propietaris de gossos, gats i fures tenen l’obligació de censar els seus animals de companyia abans dels tres mesos d’edat de l’animal o bé trenta dies després de la seva adquisició o adopció. Per fer-ho han de dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, amb cita prèvia.

  El cost del tràmit és de 5 euros, que inclou una placa identificativa del cens i una targeta on hi figuren les dades de l’animal i del propietari. Prèviament a la inscripció en el cens
  municipal, però, l’animal ha d’haver estat identificat amb algun dels sistemes de marcatge per un veterinari, com, per exemple, el microxip.

  Per altra banda, també s’hauran de notificar a l’Ajuntament els canvis de residència de l’animal, la modificació d’alguna de les dades, o la seva defunció.