Roda de Berà demana que les administracions compleixin les inversions promeses

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà. Foto cedida.

  El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 preveu una inversió de 48,9 milions d’euros al Camp de Tarragona. Per a Roda de Berà, s’ha contemplat una partida de 88.628,79 euros per sufragar el projecte -que actualment es troba en fase de redacció- per a la nova construcció de l’Institut de Roda de Berà, el qual serà encarregat a Infraestructures de la Generalitat. El document també detalla la previsió per als exercicis 2021 i 2022, amb una inversió de 3.650.450,46 i 1.760.920,75 euros, respectivament, per a la seva construcció i posada en marxa. 

  L’Alcalde va celebrar aquesta notícia, tot i que encara no hagin estat aprovats pel Parlament de Catalunya. “Nosaltres com Ajuntament continuem perseguint les administracions superiors per aconseguir que compleixin amb les seves promeses, i incloguin als pressupostos aquells projectes que estan pendents des de fa anys”, ha assegurat Pere Virgili. 

  Projecte de Foment a l’N-340

  En aquest sentit, l’Alcalde, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Manel González, es va reunir la passada setmana amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Foment. L’objectiu era conèixer quina és la situació en la qual es troba l’ampli projecte urbanístic que inclou tres actuacions diferents a l’N-340 a Roda de Berà, i que va ser presentat a l’Alcalde al febrer de 2018. 

  Segons Hernández, aquest ambiciós projecte està pendent de la seva inclusió als nous pressupostos generals que el Govern de Sánchez hauria d’elaborar en breu, i que per la seva importància hauria passat a col·locar-se per davant d’altres actuacions de la demarcació. 

  Les actuacions previstes a Roda de Berà serien, en primer lloc, el canvi en la circulació de l’entorn de l’Arc de Berà per possibilitar la visita del monument Patrimoni de la Humanitat. L’actual circulació, amb dos carrils, un a banda i banda del monument, canviaria i passarien a ser dos carrils paral·lels, per deixar lliure el carril que circula en direcció Barcelona i poder reconvertir l’espai en un àrea de descans perquè els visitants puguin aturar-se i contemplar el monument sense perill. 

  El projecte inclou una segona actuació, molt esperada també pels rodencs i rodenques, una passera per creuar l’N-340 entre els municipis de Roda i Creixell, i que permetrà creuar la carretera sense perill per arribar a la zona de la platja. 

  Per últim, el projecte del Ministeri de Foment inclou una tercera actuació de construcció d’una rotonda a l’entrada de la zona de platja, a l’urbanització Berà, a l’alçada dels establiments la Bota i Oki Wok. 

  Aquestes tres actuacions sumarien, segons detalla el projecte, 1,9 milions d’euros, que hauran d’estar inclosos als propers pressupostos de l’Estat per què siguin una realitat.