Roda de Berà ofereix cursos de formació subvencionats per aturats i treballadors

  El calendari s’allargarà durant tot l’any amb un total de 8 cursos i 329 hores de formació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa al 2017 un projecte de cursos de formació continuada per aturats i treballadors en actiu. Amb la voluntat de continuar fomentant l’ocupació i la formació per millorar la qualificació professional dels treballadors, així com per ajudar a ampliar la formació de les persones que actualment busquen feina, l’equip de Govern va decidir donar continuïtat al projecte.

  L’any passat 102 persones es van inscriure a un o a varis dels cursos que es van oferir al programa, i amb aquests bons resultats obtinguts, el consistori posarà en marxa, de nou de la mà de Femarec, un total de 8 cursos i 329 hores de formació -85 més que al 2017-, subvencionats al 100% pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. El calendari, amb les dates d’inici de cada curs, no s’ha tancat encara, tot depenent de la demanda i el perfil de les persones que vulguin inscriure’s.

  Tots ells estan adreçats a treballadors en actiu i autònoms, tot i que a quatre dels cursos ofertats hi podran accedir tant persones desocupades com en actiu. Aquests seran, ‘operació de carretons frontal, retràctil i apilador’, la teoria del qual s’impartirà a l’Escola d’Adults i la pràctica a Vila-seca, amb una durada de 24 hores; el curs de ‘manipulador de productes fitosanitaris’, en nivell bàsic, de 25 hores, i en nivell qualificat de 60 hores. Pel que fa a la resta, els destinats només a treballadors i autònoms, trobem dos cursos d’atenció al client del petit comerç, el primer en llengua francesa i un altre en anglès, ambdós de 30 hores de durada; i dos cursos per millorar les habilitats interpersonals o directives, “mindfulnes”, de 30 hores, amb l’objectiu de dotar de les tècniques necessàries per gestionar els canvis, les crisis i els desafiaments del dia a dia i optimitzar la presa de decisions; i un altre sobre “neurolideratge”, també de 30 hores.

  Finalment, el curs més complet del programa, quant a temari i durada, un total de 100 hores, serà el de gestió comptable, el qual inclourà una part teòrica de 60 hores, i una altra més pràctica sobre comptabilitat informatitzada, de 40 hores. En aquest cas la formació està destinada a persones en actiu i desocupades.

  El període de matriculació s’iniciarà a l’Escola d’Adults el 26 de febrer. La documentació necessària en el cas dels treballadors en actiu serà la capçalera de la nòmina o bé el rebut conforme s’està al dia de la quota d’autònoms. Les persones desocupades hauran de presentar el Document d’Alta i Renovació de la Demanda d’Ocupació (DARDO) i el número de la Seguretat Social, i en ambdós casos una fotocòpia del DNI.