Reus se suma al projecte Ciutats defensores dels drets humans

    Igualment es busca evidenciar i conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Sis activistes de drets humans procedents de Colòmbia, Guatemala, Hondures, Brasil i l’estat espanyol visitaran deu municipis catalans entre el 9 i el 14 d’abril per donar a conèixer la tasca que realitzen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. Reus forma part d’aquests 10 municipis i rebrà quatre d’aquests defensors. Els quatre portaran a terme tasques de sensibilització en tres instituts de la ciutat i amb un acte obert al conjunt de la ciutadania. L’Ajuntament de Reus informarà pròximament s’informarà del programa tancat.

    La visita, que a Reus promou la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

    Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans al conjunt de la ciutadania dels municipis participants. Igualment es busca evidenciar i conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana.