Reus Plató projectarà l’atractiu audiovisual de la ciutat en el panorama català

  El CIMIR assumeix la gestió d'aquest nou projecte, per tant, el servei no es licitarà

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  “Reus està sent plató”. Amb aquesta necessitat neix Reus Plató, el nou projecte que ha presentat aquest matí la regidora de Cultura, Montserrat Caelles. El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) gestionarà aquest servei per tal de posicionar la ciutat al panorama audiovisual català, servei que de moment s’ha decidit no licitar. Per això, la tasca de Reus Plató no serà només la d’un punt d’atenció i informació sinó que aquesta s’amplia incloent la captació de productores perquè es realitzin rodatges a la ciutat, l’assessorament respecte a les localitzacions a Reus, i l’estudi de taxes i preus públics “per la utilització dels equipaments municipals”, en paraules de la regidora. Reus Plató permet així la integració de totes les peticions en un únic organisme, per tal de “facilitar la tasca a les productores”, segons ha apuntat Caelles.

  Tot i això, el nou servei “no neix de 0”, ha dit la regidora, encara que ha afegit que “Reus no disposava d’aquest servei de forma professional”. D’aquesta manera es “professionalitza” la tasca de la Reus Film Office, que ha estat l’antecessora del projecte que tot just s’engega. Arran de la tasca de la Reus Film Office, la ciutat ja formava part de la Catalunya Film Comission, amb un catàleg de localitzacions d’interès per rodar a la ciutat. Actualment, un total de 15 ubicacions formen part d’aquest llistat de forma oficial -integrats a la Catalunya Film Comission-  tot i que amb la posada en marxa de Reus Plató s’ha ampliat a unes 25 localitzacions.

  No es tanquen portes a localitzacions de propietat privada

  En aquest sentit, però, la regidora Caelles ha apuntat que Reus Plató permetrà també un estudi de les taxes i preus públics que hauran de pagar les productores per “utilitzar els equipaments municipals” durant els seus rodatges. Encara que no hi haurà uns preus fixos, degut a la intervenció de nombroses variables que s’hauran de considerar en cada cas. Tot plegat, però, Calles no tanca la porta a continuar afegint noves localitzacions al catàleg de Reus Plató, algunes de les quals podrien ser, fins i tot, de propietat privada. En aquest cas, els propietaris haurien de decidir si finalment aquestes ubicacions tindran també una finalitat audiovisual, així com el preu pel seu ús.

  En referència a la incorporació de noves localitzacions, Reus Plató ja ha engegat motors.  El passat mes de gener, es va realitzar un Famp Trip amb productors, directors i localitzadors, per donar a conèixer possibles emplaçaments a la ciutat. Durant aquesta jornada, ja es van afegir al catàleg la depuradora d’aigües, la Bòbila Sugranyes, l’estació Enològica, el cementiri i el refugi de La Patacada.

  El servei no es licita

  D’altra banda, el nou projecte Reus Plató serà gestionat pel CIMIR, de manera que el servei no es licitarà, de moment. Tot i això, Caelles no descarta que més endavant surti a concurs, en cas que el servei creixi i es necessiti més personal. “Això significarà que s’estan fent les coses bé”, ha assegurat.

  Respecte al pressupost destinat al projecte, la regidora ha apuntat que aquest no s’ha definit, ja que es tracta d’una primera aproximació i un nou projecte. A més, Caelles ha explicat que, de moment, tenint en compte que el servei serà assumit pel CIMIR, la despesa del projecte anirà lligada a les nòmines dels treballadors del centre. Després que l’any passat es van destinar 50.000 euros a la Reus Film Office, la regidoria ha valorat el context i la situació actuals, per la qual cosa s’ha cregut convenient que la gestió es faci a nivell intern.

  Si més no, Caelles ha destacat també que, en funció de la magnitud de cada rodatge, caldrà la intervenció també d’altres àrees municipals, com l’àrea de Turisme i els serveis de la Guàrdia urbana, principalment.