Reus estudiarà la possibilitat que no hi hagi locals de joc a prop d’escoles i instituts

  També s'ha aprovat la moció presentada pel PSC per incrementar els grups de secundària i evitar la massificació a les aules

  temps lectura-Temps de lectura: 1 minut
  Imatge de recurs d'una sala de joc. Foto Cedida

  El ple de Reus d’aquest dilluns, 5 de novembre, ha aprovat una moció -presentada per Ciutadans (Cs)- per prevenir l’addicció al joc per part de menors d’edat. La moció dels taronges s’ha aprovat per unanimitat amb el suport de tots els grups presents, tenint en compte que la CUP ha abandonat el saló de plenaris moments abans, després d’encarar-se amb els regidors de Cs per la detenció de la cupaire Mariona Quadrada. Durant aquesta sessió, també s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel PSC destinada a l’increment dels grups de secundària a la ciutat per tal d’evitar la massificació a les aules.

  Després del tens començament del ple de Reus i 20 minuts de recés, s’ha reprès la sessió durant la qual s’han debatut les mocions presentades pels grups municipals. Cs ha presentat una moció per realitzar dues campanyes de sensibilització per tal de prevenir l’addicció al joc dels menors d’edat. La mateixa moció també inclou la revisió del POUM per incorporar una modificació perquè no es puguin obrir locals de jocs i apostes a prop dels centres escolars. La proposta dels taronges ha prosperat amb el suport unànime del plenari.

  D’altra banda, el PSC ha presentat una moció per incrementar els grups de secundària i així evitar la massificació a les aules. Aquesta moció també ha estat aprovada per unanimitat tot i que la regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà a retret als socialistes que utilitzin la informació facilitada pel govern per fer notes de premsa i presentar mocions. Sardà, a més, ha defensat la seva gestió tot assegurant que l’any 2011 hi havia 41 grups de secundària mentre que en l’actualitat n’hi ha 47. Tot i això, el portaveu socialista, Andreu Martín ha recordat que la ràtio actual als grups de secundària és de 30,5, la qual cosa dóna “poc marge” d’actuació, ja que suposa “la plena ocupació”.