Reus col·labora en un document de desnonaments de la URV

  La Càtedra constitueix una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d'habitatge

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Les regidories de Benestar Social i d’Urbanisme renoven el suport a la Càtedra d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i financen la difusió d’un documental, titulat “The Line”, sobre desnonaments i sensellarisme, i basat en la recerca que aquest ens porta a terme per encàrrec de la Comissió Europea. Aquest projecte cerca obtenir els recursos necessaris perquè estudiants de la URV puguin dur a terme amb èxit un documental de qualitat professional per a visibilitzar la problemàtica de les persones sense llar i desnonades amb l’objectiu d’influir en l’agenda política.

  Aquest divendres a les 19 h, en el marc del Congrés Internacional sobre aspectes legals de l’habitatge, organitzat per la Càtedra d’Habitatge de la URV el 27 i 28 d’abril al Campus Catalunya, s’oferirà un avançament de part de “The Line”.

  La Càtedra UNESCO pel Dret de l’Habitatge de la URV
  La Càtedra d’Habitatge de la URV, dirigida per Sergio Nasarre, va rebre aquest mes de febrer el reconeixement de la UNESCO i s’ha convertit en la primera Càtedra UNESCO d’aquesta temàtica al món.

  La Càtedra, creada l’any 2013 sobre la base de l’existència del treball ja realitat des del Grup de Recerca d’Accés a l’Habitatge de la URV, porta a terme la seva tasca a 28 països i té repercussió en la societat a través de la seva col·laboració en la redacció de noves lleis, estatals i autonòmiques. Actualment treballa en el documental The line, sobre el risc de perdre l’habitatge, el sensellarisme i els desnonaments, basat en una recerca per a la Unió Europea.

  La Càtedra constitueix una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d’habitatge, des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional. Algunes de les grans línies en les quals està treballant són les tinences intermèdies, consumidors i mercat hipotecari, mediació immobiliària i arrendaments a Europa.