Reus, ciutat convidada al fòrum Greencities

  Greencities preveu la participació de més de 8.000 professionals, més de 400 inversors amb una capacitat global estimada de 500 milions d'euros

  L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, participa al Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, una de les trobades més importants que s’organitzen a l’estat espanyol sobre gestió urbana intel·ligent i sostenible, i que té lloc a Màlaga els dies 7 i 8 de juny. Aquesta és la segona edició que Reus participa en aquest fòrum, i en aquesta ocasió ho fa com a ciutat convidada per l’organització.

  El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha participat aquest dimecres, 8 de juny, en una ponència sobre “Casos d’èxit d’smart cities” en el marc del Green Lab, el programa del fòrum on institucions i empreses donen a conèixer les últimes novetats del sector i mostren els seus productes i serveis.

  Greencities preveu la participació de més de 8.000 professionals, més de 400 inversors amb una capacitat global estimada de 500 milions d’euros, al voltant de 600 startups i prop de 300 ponents.

  Greencities és un espai on representants d’administracions públiques i institucions entren en contacte amb professionals vinculats al desenvolupament d’smart cities per tal de presentar i posar en comú solucions i casos d’èxit per satisfer les demandes de les ciutats i generar oportunitats de negoci. El ventall temàtic és ampli: edificació i rehabilitació sostenible, eficiència energètica, desenvolupament de ciutats intel·ligents, gobernança, mobilitat intel·ligent i oportunitats de finançament, entre altres.

  Car-sharing
  El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha presentat aquest al cicle de ponències del Green Lab i a les sessions de networking del Greencities el projecte de car-sharing en que treballa l’Ajuntament. Daniel Rubio afirma que “l’objectiu de la participació municipal en aquest fòrum és donar a conèixer el projecte i buscar possibles aliances amb un soci tecnològic que proveeixi el software necessari, els vehicles o una solució claus en mà”.

  L’Ajuntament disposa d’una flota de vehicles amb una antigüitat mitjana d’uns 13 anys, amb la qual cosa es creu necessari renovar-la. Els vehicles realitzen uns 3.500km a l’any, i durant moltes hores, tardes i caps de setmana estan infrautilizats.

  El projecte amb què treballa l’Ajuntament preveu renovar la flota per vehicles elèctrics i que aquests estiguin disponibles en format car-sharing. En períodes no laborables (tardes i caps de setmana) es posarien a disposició dels usuaris particulars per a les seves gestions privades mitjançant el sistema de pagament per temps, i una aplicació digital per tramitar-ne la gestió.

  Amb tot, el projecte vol donar un nou impuls al vehicle elèctric i al format de car-sharing, reduint el volum de vehicles (es considera que un vehicle en car-sharing equival a uns 10 vehicles particulars), les emissions i el soroll ambiental.