Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Recursos a metges i professors per abordar les conseqüències psicològiques del 17-A

Avatar photo

La Taula de Salut Mental posa el focus en les persones que no han tingut relació amb l'atemptat però que poden sentir-se malament

 La Taula de Salut Mental impulsada per l’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dijous donar recursos i formació a metges i professors per abordar possibles conseqüències psicològiques dels atemptats del 17 d’agost, tant de pacients com d’estudiants, respectivament. La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha apuntat que els centres d’atenció primària i les escoles poden ser una “bona porta d’entrada” per aquelles persones que no han tingut una relació directa amb els atacs terroristes però que poden sentir angoixa, por, no dormir bé o menjar menys. “Els professionals han d’estar capacitats si s’encén alguna senyal d’alarma”, ha apuntat Tarafa. Ortiz ha explicat que el Consorci d’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona ja treballen en recursos pedagògics que els mestres puguin utilitzar en les seves classes. La Taula farà un seguiment com a mínim durant un any, amb reunions cada dos o tres mesos.
Quan ja han passat un parell de setmanes dels atemptats del 17-A, l’Ajuntament de Barcelona treballa ja en les conseqüències psicològiques que es poden visualitzar en els propers mesos, tant en els col·lectius vulnerables com també entre aquells veïns de la ciutat que no han tingut una relació directa amb l’atemptat però que poden sentir por o angoixa.

Després de la primera resposta d’emergència del CUESB, el consistori treballa ja per donar recursos i formar els professionals dels centres d’atenció primària i de les escoles, ja que aquests poden ser dos bons canals d’entrada per aquells problemes psicològics que es manifestin en relació als atacs terroristes. Cal reforçar, ser proactius i anticipar-nos al que pot passar. Això no s’acaba en un mes o dos, hem d’estar atents durant entre sis i dotze mesos”, ha apuntat Laia Ortiz després de la reunió de la Taula de Salut Mental.

En matèria d’educació, s’estan preparant ja materials pedagògics per als professors, i també es reforçaran els equips d’assessorament i la seva coordinació amb els centres. Es donarà també formació als metges, perquè puguin detectar aquells símptomes que podrien derivar en estrès posttraumàtic.

L’objectiu de l’Ajuntament és comunicar més i millor a la ciutadania aquells mecanismes i serveis psicològics que poden utilitzar per canalitzar el sentiment de por. També es treballarà en les atencions grupals, com per exemple en el cas d’entitats del Raval.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desmantellada una organització de tràfic de drogues a Sant Carles de la Ràpita

Notícia següent

Les Borges recorda en un acte el jove de la localitat mort en accident de trànsit a l’N-240

Notícies relacionades