Les rebaixes s’inauguren amb una gran afluència de clients

  La recerca de bones ofertes engresca les compres en una jornada marcada pels canvis en els regals de les festes de Nadal

  El primer dia oficial de les rebaixes d’hivern està atraient un gran nombre de clients a les botigues. A mig matí, la pluja de Barcelona i l’àrea metropolitana no havia dissuadit pas els compradors i, just el contrari, els comerços dels centres comercials s’han omplert de gent en busca dels millors descomptes. L’objectiu, segons han relatat alguns d’ells a l’ACN, és gastar els diners que els han dut els Reis per obtenir a millor preu algunes peces de roba i calçat clissades setmanes enrere. Al mateix d’ells, diversos compradors han confessat que també utilitzen els descomptes per bescanviar alguns regals d’aquestes festes de Nadal. Tot plegat, provoca força cues a emprovadors i caixes.
  Les mans de clients carregades de bosses i grans cartells indicant descomptes són aquest diumenge l’estampa dels grans centres comercials en el primer dia oficial de les rebaixes d’hivern. El fet que aquest any s’escaigui en diumenge ha multiplicat la gent que ha destinat l’endemà de Reis a anar de botigues, amb la intenció d’aprofitar descomptes que alguns comerços garanteixen que poden arribar a superar el 70% del preu inicial.

  “Ambient angoixant” i “està tot a rebentar” són expressions que s’han repetit entre els clients consultats per l’ACN en un gran centre comercial de l’Hospitalet de Llobregat, que abans de les onze del matí ja era ple de gent, enmig d’una arribada constant de vehicles. Precisament, la gran afluència de gent ha generat dubtes en alguns clients, com en Pere, que ha relatat que ha topat amb descomptes interessants però lamentava que “si poses en una balança els preus i les aglomeracions, al final tanta gent t’acaba cremant”.

  Al seu torn, la Lali ha destacat les cues “horribles” que ha vist a primera hora en algunes botigues de roba, fet que preveia que passaria a mesura que s’apropés la tarda, però no pas a l’inici de l’obertura dels comerços. Per la seva banda, la Pepi ha criticat les cues i la gran quantitat de gent que hi havia a diversos establiments, mentre ha apuntat que confiava trobar roba a bon preu, ja que té per costum cada any aprofitar aquesta època de descomptes després de les festes de Nadal.

  Amb més bon humor han encarat la jornada l’Alejandra, la Mireia i la Fio, tres joves amigues que han explicat que han fet “la matinada del segle” per aprofitar al màxim els diners que els han dut els Reis. L’objectiu, han assegurat, és “buscar totes les ofertes possibles” i per treure’n profit, com també han explicat que fan la Fadua i la Yusi, que són d’Igualada però han decidit passar el dia de rebaixes a l’Hospitalet per gaudir de més varietat de botigues i poder trobar les talles que els interessen a un bon preu.

  La coincidència dels descomptes amb la data del 7 de gener, però, també genera escepticisme entre alguns compradors. És el cas del Sergio, que ha recordat que l’inici de les rebaixes ha deixat de ser “matemàtic” i a tots els comerços ja no comença l’endemà de Reis. “Jo vaig venir fa tres dies i ja hi havia descomptes del 50%”, ha assegurat, apuntant que aquesta data “ja no és el que era antigament”. Amb tot, ell també s’ha sumat a la munió de gent que omple les botigues aquest diumenge en busca, ha dit, de trobar alguna oferta per fer alguns regals.