Punt final a la Llotja DO amb el sopar del Peix Senzill

  El passat dijous es va celebrar la festa de cloenda de l'esdeveniment enogastronòmic que ha tingut lloc aquestes dues setmanes al Gran Penedès

  Imatge de Cloenda de la Festa Gastronòmica del Peix Senzill. Foto: NODE Garraf.

  La LLotja DO Terra i Mar tanca la segona edició després de deu dies d’aprofundiment en la cultura de la gastronomia i del vi a les comarques del Garraf-Penedès. Quasi una trentena d’activitats que han anat des de trobades gastronòmiques, conferències, visites guiades a mercats, tasts de vins i àpats, han tingut lloc en diferents indrets del Garraf.

  Durant el vespre del passat dijous 29 de novembre, el Restaurant la Cucanya de Vilanova i la Geltrú rebia els últims visitants de l’esdeveniment enogastronòmic organtitzat per NODE Garraf i la Mancomunitat en una festa gastronòmica de cloenda, anomenada el Sopar del Peix Senzill.  Més d’un centenar de persones, assistien a aquest sopar,  on els restaurants El Cigró d’Or, de Vilafranca; Pícnic i La Nansa, de Sitges, i El Dinou, La Fitorra i La Cucanya, de Vilanova, eren els encarregats d’elaborar un menú degustació de sis plats que va delectar a tots els presents.

  Els plats, els quals  tenien com a denominador comú el peix senzill, el vísol, la bròtola, la mòllera, el pagell i el sorell, estaven portats a la més exquisida sofisticació en la presentació del plat, sense oblidar el regust de la cuina marinera tradicional. Així mateix, cada plat anava maridat amb el seu vi blanc corresponent.

  Minuts abans de començar el sopar i després d’un còctel de benvinguda, la presidenta de la Mancomunitat del Penedès-Garraf, Rosa Huguet, iniciava un torn de parlaments on agraïa a NODE Garraf i a tots els col·laboradors, l’esforç realitzat per haver fet que aquesta segona edició de la Llotja DO fos tot un èxit. Tot seguit, diferents experts en la matèria culinària de la nostra comarca com en Xavier Mestres, o els autors del llibre Ranxos i Ranxaires, Antoni Miquel Cerveró, Ferran Ferrer Margalet i Josep Gámez i Font, ajudaven a presentar els plats del menú i explicaven els orígens d’aquesta festa gastronòmica.