El PSC ebrenc acusa ERC i PDeCAT de fer-los un “apartheid polític”

  Els socialistes acusen els republicans de submissió a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El PSC de les Terres de l’Ebre ha acusat ERC i el PDeCAT de fer un “apartheid polític” per perseguir-los i marginar-los de les institucions del territori. Els socialistes han reaccionat així després de la presentació de les mocions de censura als consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià, que fins aquest moment governaven conjuntament amb els republicans. Els líders del PSC ebrenc han retret els responsables d’ERC de submissió al PDeCAT i de plegar-se a les exigències de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, per procedir al trencament dels pactes. A més, sostenen que aquest acords van excloure explícitament les desavinences sobre la qüestió nacional, els quals consideren haver complert amb “lleialtat”. Els socialistes neguen haver donat suport al 155 i assenyalen el Govern cessat com a responsable de l’actual situació.

  “És bastant més greu: vivim una persecució i un ‘apartheid’ per part d’ERC i el PDeCAT”, ha assegurat el primer secretari dels socialistes ebrencs, Manel de la Vega. Els socialistes argumenten que tan ERC i PDeCAT “fomenten un clima de crispació” entre la ciutadania que després es tradueix en acusacions de “no ser demòcrates” o, fins i tot, “fatxes” amb posteriors “insults” a les xarxes socials o pels carrers. Un “extrem d’intolerància total i absoluta”, segons l’encara president del Consell del Montsià, Francesc Miró, tot assegurant que la formació també pateix l’arrencament de cartells electorals.

  D’altra banda, segons l’encara president del Consell del Baix Ebre, Enric Roig, el pacte entre ERC i PDeCAT que convertirà presidenta Sandra, alcaldessa de Camarles d’aquest últim partit, és un “nyap” per la seva “improvisació”, “manca de rigor” i les “desavinences” entre els dos nous socis. “Calia fer fora a un president socialista al capdavant de la comarca. És el pacte de la submissió d’ERC de Tortosa a Ferran Bel. És qui mana als republicans de la comarca. A l’Ebre, votar ERC és ara votar a Ferran Bel”, ha subratllat. També Miró ha retret a l’exsòcia i futura, novament, president de l’ens del Montsià, Mari Carme Navarro, no haver donat explicacions de la decisió i haver fet “deixar les seves funcions” durant els últims sis mesos que els socialistes han tingut la presidència.

  Els socialistes ebrencs defensen que no han estat ells qui han “liquidat l’Estatut” amb la seva aplicació i acusen el Govern cessat per l’Estat d’haver propiciat l’escenari actual a partir la votació dels dies 6 i 7 de setembre al Parlament. “Si Puigdemont hagués convocat eleccions, el 155 no s’aplicava. El PSC al Montsià, al Baix Ebre i a Catalunya no és culpable del 155”, ha insistit Roig. En aquest sentit, el president del Consell del Baix Ebre ha avisat als republicans que amb aquesta actuació “trenquen futurs ponts” per formar govern local a partir de les pròximes eleccions municipals que han de tenir lloc en un any i mig.