Proposen obrir una línia d’ajudes per a millorar l’accessibilitat en els comerços

  El Grup Municipal de Vila-seca en Comú proposa crear una línia de subvencions per a garantir l'accessibilitat universal dels establiments i millorar la seva disponibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarà, en la sessió plenària del proper divendres, una moció que té per objectiu iniciar la tramitació d’unes bases per crear unes subvencions destinades al sector local del comerç perquè els negocis beneficiaris escometin obres en els establiments per adaptar-los a l’accessibilitat universal i millorar la seva disponibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

  Segons els comuns, la finalitat de la proposta és garantir el dret de totes les persones d’accedir a totes les activitats, eliminant les barreres arquitectòniques que dificulten l’accés, i, alhora, promocionar i facilitar al petit i mitjà comerç la millora dels seus establiments, perquè qualsevol persona pugui accedir i ser client potencial.

  Des de la formació municipalista consideren que la proposta hauria d’aprovar-se ja que l’equip de Govern, “proposava treballar l’objectiu de l’accessibilitat universal dins del seu programa electoral”. De no aprovar-se la iniciativa consideren , de fet, que seria tirar “pedres contra el seu propi programa”.

  A més d’aquesta mesura, des de Vila-seca en Comú recorden que són diverses les iniciatives que han presentat al llarg d’aquest mandat per avançar cap a una Vila-seca cent per cent accessible. Entre elles destaquen una campanya realitzada al llarg de l’any 2016 en què, segons recorden, van recopilar al voltant d’un centenar de fotografies realitzades en llocs de la via pública amb problemes d’accessibilitat. Moltes les van rebre de veïns i veïnes a través de les xarxes socials, afirmen.