Presó pels dos germans que van matar un home després d’una manifestació a Sant Adrià

    El jutge els imposa aquesta pena per decisió d'un jurat popular pels delictes d'assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d'armes i hauran d'indemnitzar a la dona i els fills de la víctima amb 380.000 euros

    L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 14 anys i mig i a 16 anys de presó dos germans que van matar un home després d’una manifestació contra pisos ocupats a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). A més, hauran d’indemnitzar amb 380.000 euros a la dona i els fills de la víctima. A tots dos se’ls imposa aquesta pena per decisió d’un jurat popular pels delictes d’assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d’armes.

    Els fets es remunten al 9 de novembre del 2015, quan els dos germans tenien 18 i 20 anys i estaven ocupant els baixos del bloc número 3 del carrer Berenguer. Un d’ells s’havia barallat amb la víctima, que estava a la terrassa d’un bar del mateix carrer. Després de la discussió, l’home va tornar a la terrassa acompanyat del seu germà. Tots dos anaven armats i van apunyalar fins a la mort la víctima, de 31 anys i nacionalitat romanesa.

    El germà implicat amb la primera baralla amb la víctima mortal ha estat condemnat a menys anys de presó que el seu germà perquè se li ha aplicat l’atenuant de “forta alteració emocional”, ja que l’home amb qui s’havia barallat havia insultat el seu difunt pare. En el moment dels fets, aquest anava armat amb una navalla amb una fulla de 22 centímetres i un esprai de pebre. El seu germà, en canvi, portava una porra extensible i una navalla de 8,5 centímetres de fulla.