Postius proposa convertir el solar annex a la Llotja en una zona d’aparcament provisional

  El grup del PDeCAT pretén fer front així a la problemàtica de falta de places d’aparcament al barri de Pardinyes i demanaran explicacions a l'equip de govern després que hagi passat un any de l'anunci del projecte de construcció que va servir per evitar que la finca tornés a titularitat municipal

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El grup municipal del PDeCAT a la Paeria proposa utilitzar el solar adjacent de la Llotja com a zona d’estacionament dissuasiu i posa en dubte que la construcció de les Torres es faci efectiva. Amb aquesta proposta, l’agrupació pretén fer front a la problemàtica de les places d’aparcament que les entitats veïnals de Pardinyes els han comunicat durant les reunions que han tingut lloc durant aquest últim amb membres del grup municipal.

  El portaveu de l’agrupació, Toni Postius, explica que durant aquest últim mes, coincidint amb la tramitació del Pla d’Ordenació Municipal (POUM), s’han reunit amb les entitats veïnals del barri de Pardinyes per tal de recollir propostes, idees i problemàtiques, i que, en aquest últim camp, la que més preocupa és la falta de places d’aparcament. Davant aquesta situació, proposen parlar amb els actuals propietaris del solar per tal que es posi a disposició del barri fins que el projecte de les Torres de la Llotja es faci efectiu. Afirma que l’apertura d’aquesta zona d’estacionament permetria alliberar places en benefici del barri, “especialment a tot el sector comercial concentrat al carrer Baró de Maials i adjacents, els qual es queixen d’aquestes dificultats”. Un fet, diu, que va “en detriment del dinamisme tant comercial com veïnal de tot el conjunt del barri de Pardinyes”. En aquest sentit, Postius afirma que, a dia d’avui, “aquest solar no té cap mena d’utilitat, i tot fa indicar que la construcció de les Torres de la Llotja tot no començarà ara, ni d’aquí un mes, ni segurament les veurem”.

  El president del PDeCAT a Lleida recorda que fa un any “l’equip de govern d’Àngel Ros va renunciar a recuperar el solar de les torres de la Llotja”, un projecte sobre el qual, diu, “se’ns va dir que les obres començarien com a molt tard al cap d’un any i la veritat és que quan ha passat aquest termini el solar continua estant tancat i sense construir”. Apunta que aquesta parcel·la “hagués pogut tornar a mans municipals, però el tripartit del 155 va renunciar a executar l’opció de recuperar-lo, tal i com contemplava el plec de condicions quan es va vendre”. Una de les clàusules incloses en la subhasta era que si passat un termini concret aquestes torres no es construïen, la titularitat d’aquest solar retornaria a l’Ajuntament de Lleida a cost zero. D’aquesta manera, el portaveu considera que “l’Ajuntament no ha fet més que donar pròrrogues a les diferents empreses propietàries d’aquest solar i que, per tant, s’ha evitat que el solar pogués tornar a mans públiques”.

   

  Finalment, Postius explica que, de cara a la propera comissió d’urbanisme, demanaran a l’equip de govern una còpia de l’expedient i de la tramitació urbanística d’aquest projecte. Exigeixen explicacions sobre si l’equip de govern “va decidir validar un projecte que comportava la pèrdua del solar per les arques municipals i afavorir a una entitat financera”. En cas que fos així, diu, “ho trobaríem inadmissible i emprendríem accions per tal que aquest solar retorni a mans municipals”.