Postius critica que el ple de renúncia de Ros no es realitzés abans de la dimissió

    Considera que Àngel Ros hauria d'haver convocat el ple extraordinari per presentar la seva renúncia i permetre el debat abans d'assumir el càrrec d'ambaixador a Andorra

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius ha lamentat avui, després del ple extraordinari per donar compte de la dimissió d’Àngel Ros com a alcalde de la ciutat per assumir l’ambaixada d’Espanya al Principat d’Andorra, que el ple no l’hagués convocat en el seu moment ell mateix Ros, cosa que hauria permés fer un últim debat de balanç de la seva etapa. Postius també creu que, sigui qui sigui el seu successor d’aquí a les eleccions del mes de maig, només serà una fase de provisionalitat fins al canvi que està convençut que es produirà a les urnes.

    “És una llàstima que aquest ple no se celebrés amb la presència d’Àngel Ros abans d’assumir l’ambaixada a Andorra, cosa que ens hagués permés mantenir un últim debat com fan tots els alcaldes que dimiteixen”, ha dit Postius en una atenció als mitjans de comunicació, de manera que ha considerat el ple extraordinari d’avui com “un tràmit” per oficialitzar el comiat. A l’espera que el PSC decideixi el successor de Ros fins a les eleccions del maig entre Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, preveu que “el canvi de debò es produirà l’any vinent a les eleccions municipals, on estic convençut que els lleidatans posaran el punt i final a quaranta anys de governs socialistes”.

    Sobre el balanç d’Àngel Ros com a alcalde, Postius ha reconegut que “és evident que en aquests catorze anys Lleida ha fet una transformacó important”, encara que al preu d’un “profund endeutament que pagarem els lleidatans d’avui i els del dia de demà“. Pel líder demòrata “aquest darrer mandat ha estat molt marcat per la forma en que el tripartit del 155 ha donat l’esquena a la ciutat, a la majoria social compromesa amb el país”, amb especial record pels fets de l’1 d’octubre a la ciutat.