Postius considera “injustificada” la presència de policia armada davant del col·legi Lestonnac i denunciarà la situació al Síndic de Greuges

  Des del grup municipal del PDeCAT denuncien que, dos mesos després de l’1 d’octubre, aquesta situació acumula queixes i que tant l’equip de govern de la Paeria com la subdelegació del govern espanyol a Lleida “fan cas omís de totes les reclamacions fetes fins al moment”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge d'arxiu del president del grup municipal del PDeCAT a Lleida, Toni Postius, atenent als mitjans davant a l'escola Lestonnac - Fotografia de Miquel de Santiago

  El portaveu del grup municipal del PDeCAT a Lleida, Antoni Postius, considera injustificable que, dos mesos després de l’1 d’octubre, el desplegament de la Policia Nacional segueixi davant l’escola Lestonnac. Afirma que aquesta a situació acumula queixes de la comunitat educativa, dels pares, mares, alumnes i de la ciutadania en general, amb episodis com el de les boles de goma dels antiavalots que agents van regalar a algun alumne.

  El regidor explica que van exigir a l’equip de govern de la Paeria que intervingués per tal que la subdelegació del govern espanyol a Lleida traslladés als agents, “perquè entenem que no hi ha cap causa que justifiqui que la presència de policies armats i furgons dels antiavalots davant l’escola”. En aquest sentit, afirma que la subdelegació ha fet cas omís de totes les reclamacions fetes fins al moment i que des del grup municipal emprendran diferents accions davant aquesta situació.

  Postius presentarà a la propera Comissió d’Interior al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei (PNL) perquè es voti el canvi d’ubicació dels efectius policial i denunciarà aquesta situació davant el Síndic de Greuges i, si hi escau, al Defensor del Pueblo. Afirma que han plantejat al govern espanyol “si existeix alguna raó que desconeixem per mantenir aquesta presència policial i no se’ns ha contestat”. D’aquesta manera, consideren “injustificable que després de dos mesos aquest desplegament segueixi en aquest punt de la ciutat”.

  D’altra banda, el president del grup municipal també ha valorat les compareixences dels consellers cessats, de Junqueras i dels “Jordis” al Tribunal Suprem. Critica la “baixa qualitat democràtica del govern espanyol”, tot apuntant que “és incomprensible que en un país de la Unió Europea hi hagi presos polítics”. D’aquesta manera, recrimina al govern estatal la “judicialització de la política” i que “els problemes polítics s’han de resoldre des de la política”. Postius ha recordat que “a dia d’avui, membres de dues candidatures són a l’exili o empresonats”, un fet que, diu, provoca desigualtat respecte altres candidatures durant la campanya electoral. D’aquesta manera, considera necessari que desprès de la declaració dels consellers cessats empresonats i dels “Jordis”, el Tribunal Suprem adopti una mesura de llibertat.

  Finalment, el regidor explica que aquesta setmana han pogut saber que als eurodiputats que havien sol·licitat visitar els càrrecs cessats del govern a la presó se’ls ha impedit fer-ho ”per tal d’evitar que coneguin de primera mà quina és la situació que vivim a Catalunya”. Postius valora aquest fet com “una demostració més de la política del garrot que l’Estat espanyol imposa a la ciutat de Lleida i a Catalunya”.