Posats a prova els coneixements dels gironins i gironines sobre les normes de circulació viària

    El consistori pretén seguir difonent els bons hàbits de mobilitat a la ciutat

    L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa la segona fase de la campanya divulgativa “Ciclista a la vista”, a través de la qual té com a objectiu seguir difonent els bons hàbits de mobilitat a la ciutat. El lema d’aquesta segona fase és “Compartim la ciutat. A Girona hi cap tothom” i fa referència a la coexistència a l’espai públic entre vianants, ciclistes i persones que condueixen vehicles de motor.

    L’eina principal per promoure aquesta segona fase és un test de preguntes (amb resposta de cert o fals) que es pot fer en línia a través del web o en paper mitjançant un desplegable que es pot trobar als centres cívics i als equipaments de la ciutat. La finalitat del qüestionari és posar a prova els coneixements dels gironins i les gironines sobre les normes de circulació viària, en aquest cas especialment centrades en les bicicletes.

    El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, ha destacat que “el foment de la convivència i el respecte a la via pública entre tots els actors que en formen part és un objectiu prioritat per al govern de la ciutat, tal com es recull també al Pla de mobilitat urbana aprovat el 2014”.

    A més del test, la campanya també inclou la difusió de les normes de convivència viària a través d’un calendari, amb un missatge divulgador per mes, i d’un desplegable informatiu que els agents bicívics s’encarreguen de donar als ciclistes per donar-los a conèixer com circular en bicicleta a la ciutat.