Poesia d’arrel a les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa

  L’edició d’enguany se centrarà en autors locals menys coneguts

  El regidor de Cultura, Ximo Martorell, i la directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, Irene Prades, han presentat avui la quinta edició de les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa que se celebrarà a partir del dia 11 de novembre a la ciutat. Enguany, l’eix central de les activitats està vinculat directament amb la poesia d’arrel ebrenca, amb especial atenció a autors que no són tan coneguts pel gran públic. Així ho han explicat avui, durant la presentació de les jornades,

   

  El programa d’activitats d’aquesta edició se centrarà en diversos autors locals, especialment alguns menys coneguts dels últims quatre segles, com Jaume Tió o el rector de Vallfogona, que ocuparà un espai ben destacat, amb conferències al voltant de la seua figura, actuacions musicals basades en la seua producció poètica, o la projecció d’un documental que en glossa la petjada cultural.  D’altra banda, les jornades també aprofundiran en altres noms de les Terres de l’Ebre, com Trinitari Fabregat, el canonge Josep Matamoros, alguns autors rapitencs o els Jocs Florals a Tortosa, entre d’altres.

   

  L’agenda d’activitats brinda una nova oportunitat per seguir la ruta literària basada en la producció poètica de Gerard Vergés al llarg de diversos espais de Tortosa. Inclou també un esmorzar poètic o presentacions exprés de llibres de poesia i lectura de poemes d’autors actuals. Paral·lelament, t està previst que la biblioteca aculli l’exposició de poesia visual ‘Brossa Polièdric’.

   

  Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc estan reconegudes pel departament d’Educació com una activitat de formació permanent del professorat, que poden fer les seues inscripcions a www.xtec.cat fins al 9 de novembre. L’accés a les jornades és gratuït per al públic.