Pellicer vol més universitats a Reus

Junts per Reus pretén ampliar la comunitat universitària a la ciutat

Imatge cedida

Avui al matí, Junts per Reus ha explicat les línies mestres del seu programa en matèria
d’universitat, centrant totes les propostes en un únic objectiu: ampliar la comunitat universitària a la ciutat. Pellicer ha resumit les propostes en tres àmbits: incorporar noves universitats a la ciutat, potenciar la URV i millorar l’atractiu universitari de Reus.

Consolidar Reus com a ciutat universitària
Pellicer defensa incorporar noves universitats a la ciutat per fer de Reus una ciutat referent en l’àmbit acadèmic i, que a l’igual que d’altres ciutats catalanes o europees, Reus esdevingui una ciutat universitària amb una major oferta i on, a més de la URV i la UOC, hi hagi la seu de més institucions acadèmiques . Aquest compromís de Junts per Reus es fonamenta en quatre punts.

El primer és treballar per aconseguir que una universitat internacional s’instal·li a la ciutat de Reus per complementar l’oferta actual. Precisament, comptar amb un centre propi o una delegació d’una institució pública o privada estatal o internacional consolidaria el paper de Reus com a ciutat universitària i enriquiria l’oferta i l’atractiu de la ciutat per cursar estudis superiors.

El segon és la incorporació de centres adscrits, com és el cas exitós del CESDA (Centre d’Estudis d’Aviació), que permetria ampliar l’oferta d’estudis que sovint la universitat pública no pot assumir degut al marc regulador o per manca de recursos disponibles. D’aquesta manera, es podria incorporar nous estudis superiors, específics i amb sortides professionals que si la URV actualment no pot impulsar, si que alguna fundació o empresa podria plantejar-s’ho.

En tercer lloc es proposa acollir una Escola professionalitzadora, un centre que es focalitzi sobretot en la part formativa, a l’estil dels CODE ACADEMY a Barcelona, ja que el mercat laboral cada cop més demanda graduats ja preparats a les necessitats d’un mercat canviat, especialment en l’àmbit de les noves tecnologies.

Finalment el quart punt per ampliar l’oferta universitària seria acollir una Escola de Negocis. Pellicer ha destacat “l’històric lideratge econòmic i empresarial de la ciutat” i que això ha de ser correspost amb un centre que ofereixi formació empresarial però també comercial incorporant un departament propi vinculat al comerç. Pellicer creu que s’ha de donar resposta a “la capitalitat comercial de Reus, facilitant eines i formació a una demanda ja existent.”

Potenciar la Universitat Rovira i Virgili
Pellicer s’ha refermat en la idea de seguir potenciant la URV a Reus com la universitat principal i de referència del territori. Per això referma el compromís per ampliar el Campus Bellisens, un compromís que l’Ajuntament ja ha començat destinant una partida econòmica per redactar l’avantprojecte del trasllat de la facultat de Medicina.

Pellicer es mostra conscient que “els estudiants de medicina necessiten una nova facultat en condicions i aquest és el nostre compromís.” Junts per Reus també creu necessari l’ampliació dels estudis i graus, consolidant el paper universitari de la ciutat, identificant les mancances en l’oferta i apostant per ampliar el ventall d’estudis actuals.

Fer comunitat universitària
Tots aquests compromisos responen a un de major, seguir fent comunitat universitària.
Pellicer vol “que els estudiants es mostrin decidits per triar Reus per residir-hi.” Per això cal conèixer la percepció del estudiants i fer una ciutat més atractiva. Tres punts ja identificats i que Junts per Reus es mostra convençut a posar-hi remei són: la millora del transport públic, la creació de més allotjament o residències universitàries i la creació d’un “welcome pack universitari” per donar a conèixer les possibilitats de Reus com a ciutat universitària.