Oliver Klein: “Volem estar a peu de carrer per donar solució a les necessitats del dia a dia de Cambrils”

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

-Vostè havia signat un pacte de govern amb ERC i Junts i, dos anys més tard, ha arribat a l’alcaldia a través una moció de censura pactada amb els partits de l’oposició, PSC, Ciutadans i PP, i dos regidors no adscrits. Què ha motivat aquest canvi de postura?

En el panorama polític, tothom sap que els resultats són molt dispersos a Cambrils. Hi ha moltes forces polítiques i, a l’hora de pactar, hi ha diferents opcions i NMC sempre ha tingut aquesta funció de clau dels governs municipals de Cambrils. En aquesta ocasió es va optar per una opció i, al llarg d’aquests dos anys, hi ha hagut una pèrdua de confiança progressiva al mateix temps que hi ha hagut una proposta per part dels partits de l’oposició. Això és el que representa una moció de censura, pèrdua de confiança progressiva i creació d’una nova majoria.

-Per què ve donada aquesta pèrdua de confiança?

No puc ni vull arribar als temes personals, dir que no ens hem entès o que hi ha hagut algun tema concret, bàsicament és la forma de governar i els tempos d’arribar a complir els objectius marcats. Nosaltres, com a grup municipalista, som molt ambiciosos en el terrenys més directe d’actuació ciutadana i vèiem que alguns projectes es podien estar demorant i, fins i tot, podíem arribar al final del mandat sense fer tot allò que volíem. Per això hem optat per un canvi de ritme.

-Des de l’anterior equip de govern se l’ha titllat de traïdor. Com se sent?

És evident que a ningú li agrada rebre una moció de censura i pot sentir-se dolgut però ha de reflexionar sobre els motius de la moció i ha de tenir present que l’aritmètica dels pactes polítics és la que és i que aquesta possibilitat sempre està oberta.

-El nou govern està format per quatre forces polítiques força dispars i dos regidors no adscrits. Això pot crear dificultats a l’hora de gestionar?

Aquesta diversitat i aquesta suma, que és major que la que donava suport a l’alcaldessa (que era d’11 regidors), i l’ambició de tots els projectes que volem tirar endavant abans del final de mandat ens dona molta fortalesa. Tenim menys de dos anys i hem de ser molt escrupolosos per a què aquesta moció de censura, quan s’analitzi en el futur, es pugui veure del tot necessària i positiva pels resultats que doni.

-En el repartiment de carteres s’han ampliat en dues les regidories de l’Ajuntament. Per què s’ha fet i quina despesa suposarà això per a les arques municipals?

Hi havia dues regidores que crèiem que estaven sobre dimensionades. Per una banda, teníem unides la Regidoria d’Ensenyament i la de Recursos Humans i les hem separat. I el mateix passava amb Serveis Generals i Protecció Ciutadana i també les hem dividit per a què cada tema sigui independent. Això, però, no incrementarà la despesa de la hisenda pública municipal perquè ho hem compensat amb les regidories de dedicació exclusiva, que era un tema que ens preocupava força. En aquest mandat no hi haurà cap dedicació exclusiva a excepció de la de l’alcalde.

-En què notaran el canvi de govern els ciutadans i ciutadanes de Cambrils?

Fa pocs dies que soc alcalde. Faltarà l’aprovació definitiva del nou cartipàs municipal, que ja l’hem presentat però s’ha d’aprovar. A partir d’aleshores, volem ser un govern que es vegi al carrer, ocupat per les petites coses que s’acumulen a Cambrils, que doni resposta a les preguntes que ens facin sense demora. I també serà un govern que es prendrà aquests gairebé dos anys de feina com un esprint per complir els objectius marcats.

-Quins són aquests objectius per al que queda de mandat?

El nostre objectiu és combinar dues coses: per una banda, el dia a dia, per a què la nostra ciutat estigui impecable amb tots els seus serveis des de primera hora del matí fins al vespre donant solució a tots aquells problemes que puguin sorgir al llarg del dia, com poden ser incidències a la via pública, manteniment de parcs i jardins…; per l’altra, volem mantenir l’estratègia de ciutat que ens porta a tenir obres presentades i iniciades, com la Rambla Jaume I o l’Avinguda de l’Esport, que volem acabar abans de final de mandat. La combinació d’aquests projectes amb el dia a dia del municipi és la meva obsessió.

-A banda de la Rambla Jaume I i l’Avinguda de l’Esport, quins altres projectes seran prioritaris per al nou govern?

N’hi ha tres més que creiem que són prioritaris. D’una banda, volem donar sortida a les entitats esportives de la ciutat amb un espai nou per a practicar els seus esports, el que seria un nou poliesportiu lleuger. Per altra banda, volem fer obres que donin resposta també a l’entrada a les urbanitzacions o barris de ponent, que seria accedir amb alguna solució al carrer Orquídies. El mateix seria per a l’Avinguda Diputació, que uneix el port  amb els barris de Vilafortuny i de Llevant, que pensem que necessiten alguna mesura d’embelliment urbà.

-Un dels temes més polèmics d’aquest estiu ha estat el procés de licitació dels xiringuitos de les platges, un procés que els professionals del sector han titllat d’il·legal, inviable econòmicament i amb una manca de diàleg amb els interessats. S’ha de reunir amb ells? Suspendran el procés?

Aquesta mateixa setmana ens reunirem amb els professionals dels xiringuitos i els rebrem tots els portaveus municipals del govern.  Analitzarem l’estat de la licitació, que està molt avançada, amb empreses que han optat i que compleixen els requisits, per la qual cosa serà molt difícil, a aquestes alçades, tirar endarrere el concurs. En tot cas, els escoltarem, veurem en quin moment estem, intentarem donar resposta a les seves inquietuds o explicar-los-hi realment com està el tema a dia d’avui.

-Els regidors del govern sortint han mostrat la seva preocupació pel tema cultural. Quines accions preveuen dur a terme en aquest àmbit?

En el tema cultural, Cambrils té una marca reconeguda i uns esdeveniments que s’han consolidat al llarg del temps, igual que també s’han consolidat les festes populars i el folklore. Evidentment, de tot això que és positiu no es tocarà res. Per altra banda, entenem la cultura de manera més transversal, en un sentit més ampli, que seria intentar fer coses noves, no només el que s’ha fet sempre. Aquesta crítica del govern sortint és totalment gratuïta, sense donar confiança a algú que ni tan sols ha començat a gestionar un àmbit que, per altra banda, considerem de vital importància per a Cambrils. Som una ciutat turística, la tercera més important del Camp de Tarragona, i és per això que necessitem una cultura activa que actuï com a atractiu, no només per a Cambrils, sinó per a tot el territori.