Nova protesta dels veïns de l’Escorxador contra el sentit únic

  Una quarantena de veïns tornen a tallar el carrer Lluís Companys contra les modificacions del sentit de circulació d'aquest i del carrer Acadèmia sota el lema “No al sentit únic”

  Continuen les accions de protesta dels veïns dels barris Templers, Escorxador i adjacents contra les modificacions del sentit de circulació dels carrers Lluís Companys i Acadèmia. Des de les 20 del vespre i fins les 21.30 hores, unes quaranta persones han tallat el trànsit del carrer Lluís Companys amb xiulets i pancartes reivindicatives contra la implantació del sentit únic vigent des del passat 8 d’agost. Els veïns consideren que amb aquestes modificacions es veuran perjudicats en molts àmbits i que en aquest primers dies ja s’ha notat el “descontrol” en el trànsit i que els comerciants ja noten que els baixen les vendes. Els veïns contraris a aquests canvis consideren que aquesta situació s’agreujarà al setembre, quan molta gent torna de vacances i la ciutat reprèn la seva activitat.

  Un dels membres de la Plataforma “No Al Sentit Únic”, Jordi De La Fuente, explica a La Ciutat de Lleida que no s’ha informat adequadament als veïns i veïnes i que aquest “suposen un perjudici més que un benefici” per diverses raons. Apunta que el sentit únic afavorirà l’aïllament del barri al considerar que “tot i la gran ocupació de vehicles que patiran, aquests passaran de llarg i el canvi només beneficiarà als qui van al centre de la ciutat”.

  La plataforma també dona veu als comerciants del barri, els quals consideren que aquest “no en sortirà beneficiat, sinó cada vegada més empobrit”. De La Fuente considera que “aquest nucli urbà anirà perdent la importància que sempre ha tingut i acabarà convertint-se en un gueto”. Aquestes modificacions “s’haurien d’haver fet amb altres mesures per pal·liar la mala planificació, per exemple, canviant els sentits dels carrers confrontants o afegint més punts semafòrics”, apunta el veí.

  L’Ajuntament de Lleida va penjar cartells amb codis QR als carrers del barri de l’Escorxador abans de fer efectius aquests canvis de circulació, una iniciativa que des de la plataforma valoren positivament, però que consideren “molt limitada”. En aquest senti, els veïns denuncien que no han rebut informació al respecte ni per part de la Paeria ni de l’Associació de Veïns. Aquesta és la quarta vegada que els veïns tallen el carrer Lluís Companys i la plataforma té pensat seguir fent-ho fins que obtinguin una resposta “seriosa” per part de la Paeria.

  Finalment, De La Fuente explica que aquestes reclamacions encara no han estat presentades formalment al consistori perquè esperen a que la ciutat reprengui la seva activitat i la majoria de veïns tornin de vacances durant el mes de setembre. Serà llavors quan el col·lectiu presentarà a l’Ajuntament de Lleida totes les signatures recollides i valoraran l’elaboraciódde l’expedient per tal de presentar-hi les al·legacions pertinents.