Nova programació d’activitats adreçades a les famílies a Mas Pintat

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

  Mas Pintat, centre de suport a les famílies, depenent de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, presenta la nova programació d’activitats adreçades a les famílies que inclou els espais i tallers lúdics familiars setmanals (de pagament) i, d’altra banda, les activitats gratuïtes dels programes “Família i ciutat, educació compartida”, “Avis i nets, compartint moments” i l’espai “Assessora’t”.

  La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha recordat que aquest dilluns ha començat el nou curs a Mas Pintat amb una altra novetat: el període d’inscripció a les activitats de pagament (espais i tallers lúdics familiars setmanals) es realitzarà dues vegades durant el curs: una al mes d’octubre (quadrimestre d’octubre a gener) i l’altra al febrer (quadrimestre de febrer a juny). Les quotes per inscripció familiar son de 60 euros un espai o taller familiar, 90 euros dues inscripcions i 120 euros per a tres inscripcions.

  La distribució temporal de les activitats de pagament, en què s’inclouen els espais i tallers setmanals, és la següent:

  Espai familiar matí dilluns i/o dijous de 10:30 a 12:30 h. Per famílies amb canalla d’1 a 5 anys.
  Espai nadó dimecres de 10:30 a 12:30 h. Per famílies amb infants fins a un any.
  Tallers lúdics familiars de dilluns a dijous. Dilluns i/o dimecres per famílies amb infants de 24 a 36 mesos; dimarts de 12 a 24 mesos i dijous de 3 a 6 anys. L’horari és de 17:00 a 19:00 h.
  Durant aquest nou quadrimestre s’han previst més activitats sensorials i de música, així com un nou apartat amb l’anglès en família. Pels més grans s’obren tallers de cuina familiar els dijous d’octubre i novembre, creativitats pel Nadal i, al gener, noves propostes d’anglès en família.

  “Assessora’t”
  El programa «Assessora’t família» continua amb el suport d’una psicòloga, una advocada i una dietista que, de manera gratuïta, atendran qualsevol dubte, angoixa o pauta a seguir. Un servei que ha obtingut un gran èxit i pel qual moltes famílies usuàries han demanat continuïtat.

  “L’hort de contes”
  “L’hort de contes”, ofereix préstec de llibres amb la col·laboració de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Un servei que aquest curs continua amb llibres renovats i amb l’ampliació del fons bibliogràfic disponible. Com a novetat, cada mes s’exposarà en un faristol del Mas Pintat un llibre per adults i un conte per infants. El títol adreçat a persones adultes tractarà sobre temàtiques diverses relacionades amb la criança i obres realitzades per pedagogs de referència. El conte per a infants serà el que s’explicarà amb peluixos, titelles i altres activitats creatives di ns la programació dels espais i tallers familiars.

  “Família i ciutat, educació compartida”
  La programació de tallers i xerrades que s’inclou al programa “Família i ciutat, educació compartida” abastarà des d’octubre a gener de 2019. La xerrada inaugural d’aquest cicle anirà a càrrec de Carles Ventura, amb el títol “Les cinc frases ‘bomba’ dels adolescents que ens fan explotar”, el dimecres 10 d’octubre a les 17:30 h.

  “Créixer en família”
  Dins la programació “Família i ciutat, educació compartida” s’hi troba també “Créixer en família”, un programa formatiu de la Generalitat que proposa 6 sessions adreçades a mares i pares amb fills i filles de 0 a 3 anys.

  El 12 de novembre s’ha previst un taller de cuina saludable per a pares i mares amb fills a partir de 5 anys en què s’oferiran pautes d’alimentació saludable i hàbits dietètics amb l’elaboració de tres plats. A càrrec de Rosa Martí directora de Mas Pintat.
  El 20 de novembre, commemoració del Dia Internacional de la Infància
  El 26 de novembre, a les 17:30 h, taller de contes adreçat a lectors adults de la família i docents per conèixer llibres il·lustrats que parlen de la família i que després podrem compartir amb els infants de la casa. A càrrec de Sílvia Ribé i Cristina Garreta col·laboradores de la Biblioteca X. Amorós.
  L’11 de desembre a les 17:30h, taller de jocs de taula a càrrec de Lu2, experts en jocs i adreçats a públic dels 4 als 104 anys.
  El 10 de gener, curs de primers auxilis per nens i nadons a càrrec de Laura Solé, diplomada en Infermeria
  El 29 de gener, a les 17:30 h, “workshop” participatiu amb la Mercè Milan sobre «què entenem per nens sans? I què significa ser pares conscients?»
  Per inscriure’s al programa de “Família i ciutat” cal enviar un e-mail a familiaiciutat@reus.cat amb les dades i un número de telèfon mòbil de contacte

  “Avis i nets, compartint moments”
  “Avis i nets, compartint moments” continua un nou curs, en aquest programa participen dues regidories, la de Participació, Ciutadania i Transparència i la d’Ensenyament i i Política Lingüística. Les propostes programades són les següents:

  18 d’octubre. Taller de cuina “Fem panellets amb els avis” per avis i àvies amb nets i netes majors de 3 anys.
  22 de novembre. “Junts sí que pintem”, per avis i nets de més de 6 anys.
  20 de desembre. “Taller de bijuteria” per avis i nets de més de 6 anys.
  17 de gener. “Taller de reciclatge” per avis i nets a partir de 3 anys.
  21 de febrer, taller “Dissenya i crea amb plastilina”, per avis i nets de més de 3 anys.
  21 de març, taller de jocs tradicionals, per avis i nets a partir de 6 anys.
  11 d’abril, taller “Plantem i fem esqueixos” per avis i nets a partir de 3 anys.
  16 de maig, “Gran bingo en família”, com a cloenda del programa i on podran participar totes les famílies.