Només tres establiments sancionats per no emprar el got reutilitzable durant Sant Magí

    La consellera de Festes, Begoña Floria, ha celebrat "l'acceptació" d'aquesta iniciativa

    “L’acceptació ha estat extraordinària”, ha celebrat la consellera de Festes, Begoña Floria, respecte a l’ús del got reutilitzable durant les festes. De fet, Floria ha detallat que “només tres establiments de més de 50 han estat sancionats” per no utilitzar el got de les festes, una iniciativa que va sorgir amb l’objectiu d’evitar l’impacte mediambiental que suposen les festes patronals com Sant Tecla i Sant Magí durant les quals es generen grans quantitats de brossa.

    Floria ha presumit que “som pioners com a ciutat sostenible en l’àmbit espanyol” i ha assegurat que “entre la gent jove hi ha hagut un nivell d’acceptació molt gran”. La consellera, fins i tot, ha fet menció de les entitats de la ciutat que “ja ho han agafat com seu” i han dissenyat els seus propis gots identificatius durant les seves celebracions. A més, Floria ha agraït el treball “de pedagogia de la Guàrdia Urbana”, ja que “quan hi ha hagut sanció és perquè hi ha hagut reiteració de l’incompliment”.

    Assignatura pendent als barris

    Tot i això, la consellera de Festes ha reconegut que encara cal treballar més intensament en alguns àmbits com el barris per educar en aquest sentit. “En les festes dels barris cal més pedagogia”, ha detallat Floria.