Els nens i les nenes d’Altafulla aprenen sobre la mobilitat viària de la mà de la Policia Local

    El programa pretén que els nens i les nenes percebin la figura d’un agent com una persona que els pot ajudar en una situació d’auxili

    Agents de la Policia Local d’Altafulla han impartit aquest matí un taller de proximitat i mobilitat viària als infants de l’escola bressol Hort de Pau. Un dels jocs que han impartit ha estat el de “Mou-te pel carrer”, una activitat perquè els nens i les nenes de 3 a 8 anys -3 en el cas del centre altafullenc- “visquin” situacions de mobilitat en un poble imaginari.

    Es tracta d’una moqueta gegant que s’estén a terra i de les imatges d’uns personatges que s’hi posen a sobre i que es mouen pels carrers i places de la vila. Un narrador explica petites escenes i els infants col·loquen els diferents personatges a la moqueta. Es tracta d’analitzar tots plegats quines són les accions correctes i incorrectes, i preveure els riscos que poden sorgir. Al mateix temps, la visita dels agents de la Policia Local d’Altafulla a la llar d’infants serveix perquè els infants percebin la figura del policia com “una persona que els pot assistir i ajudar en casos d’auxili”.

    Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament per l’AMPA de la Llar d’Infants Hort de Pau i la direcció del centre, amb la col·laboració de la Policia Local d’Altafulla. La directora de l’escola bressol, Sandra Pinilla, ha valorat molt positivament l’activitat ja que permet, d’aquesta manera, que els més petits de la casa percebin els policies com un “amic” que els pot ajudar en cas que ho necessitin.

    Els agents s’han desplaçat fins a l’escola bressola amb un cotxe patrulla i un quad on els infants han pogut comprovar de primera mà els equips amb què estan dotats aquests vehicles. El material divulgatiu que s’ha utilitzat correspon al programa d’Educació Viària que el Servei Català de Trànsit facilita als cossos de les policies locals de Catalunya.