Multen un tuitaire de Montbrió per injúries a la corona

"Aquest senyor no pot ser que visqui entre cotons i que a nosaltres se'ns castigui per aixecar-li la veu" ha expressat l'Albert Baiges en conèixer la sentència

La Família Reial Espanyola viu uns moments delicats. El Rei emèrit ha anunciat aquesta setmana que no tornarà a l’Estat espanyol de manera permanent, sinó que ho farà de forma esporàdica i romandrà a Abu Dabi.

Davant dels constants escàndols de la corona espanyola, molts han sigut els que a les xarxes socials han criticat el seu paper i també han posat en dubte la seva continuïtat.

En aquest marc, les denúncies per injúries a la corona estan a l’ordre del dia. Una de les persones afectades per aquests delictes és l’Albert Baiges, de Montbrió del Camp.

El seu cas va ser dins de la campanya #CoronaCiao el 18 de març de 2020. En la seva piulada, demanava que li tallessin el cap a l’actual rei Felip VI i que inclús s’estava “tardant” a dur-ho a terme.

La seva defensa demanava que el cas s’arxivés en favor de la llibertat d’expressió de l’Albert, però la sala penal de l’Audiència Nacional no ho ha vist així. Ha condemnat al tuitaire a una multa de 720 euros.

L’Albert s’ha assabentat de la sentència a través de la premsa i s’ha queixat d’aquest fet a Twitter. A més, ha expressat el seu desacord amb la sentència i ha tornat a assenyalar la corona: “Aquest senyor no pot ser que visqui entre cotons i que a nosaltres se’ns castigui per aixecar-li la veu”.