Mollerussa enceta gira mundial del projecte que uneix ciència i art, obra de Marc Marzenit i Albert Barqué

    L'Ajuntament produeix la performance, que es presenta el dia 12 de maig al Teatre l'Amistat, i que ja té actuacions previstes a Cracòvia i a Medellín

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà el proper dia 12 de maig a les vuit del vespre l’escenificació de la performance ‘My Artificial Muse’, obra de col·laboració entre dos mollerussencs, el músic i productor musical Marc Marzenit, i l’investigador en doctorat de Ciències Cognitives a la City University de Londres, Albert Barqué-Duran, conjuntament amb l’artista alemany especialista en algoritmes, Mario Kingleman. El projecte, que es va presentar l’any passat al festival Sonar, té per objectiu ”intentar explorar de quina manera la intel·ligència artificial pot col·laborar amb l’ésser humà durant processos artístics i creatius jugant amb la figura clàssica d’una musa”. Així ho ha explicat Barqué a la roda de premsa on l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha posat de manifest la voluntat de consistori de ”no només programar sinó també produir projectes creats per mollerussencs amb recorregut”. La capital del Pla d’Urgell serà el punt de partida de la gira que tenen prevista els tres artistes i que els portarà la setmana següent a Cracòvia i a l’estiu a la ciutat colombina de Medellín.
    Marc Marzenit, autor de la banda sonora de la performance, ha insistit en què ”no ens ha d’espantar que la intel·ligència artificial acabi amb els processos artístics sinó que cal descobrir com poden col·laborar humans i màquines”. En aquest sentit, el productor musical internacional ha explicat que en l’estrena que es farà a Mollerussa i, de manera excepcional en tota la gira, composarà en directe en funció dels moviments de pinzell que faci al pintar, també en directe, l’Albert Barqué, en la reproducció d’una tela clàssica.

    L’espai on es farà la pintura serà un dels tres que ompliran l’escenari, en el qual també hi haurà una zona on treballarà la intel·ligència artificial i una altra on es veurà la interacció entre l’home i la màquina. ”Cada espectacle és únic” han puntualitzat Marzenit i Barqué, ja que les obres resultants de la combinació de l’acció de la màquina i els moviments del pinzell oferiran resultats diferents en un espectacle visual a través de projeccions, música i pintura d’una hora de duració, segons han dit. Les entrades, que ja estan a la venda, costaran 15 euros.