Miquel Pueyo destaca l’alt nivell de cooperació per fer front a la violència masclista

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Foto de la trobada institucional. Foto: Cedida.

  L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, s’ha reunit avui amb la directora dels Serveis Territorials d’Interiors, Montse Meseguer, i la coordinadora del Institut Català de la Dona a Lleida, Carme Castelló, amb l’objectiu d’aprofundir en els protocols de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci i establir sinèrgies i noves vies de col·laboració.

  El paer en cap ha destacat que “totes les administracions tenim tolerància zero davant qualsevol tipus de violència masclista, i treballem de la mà per aconseguir que qualsevol lleidatà i lleidatana pugui gaudir de la festa i de la nit sense haver de suportar cap tipus de violència”.

  Pueyo ha destacat, en aquest sentit, “l’alt nivell de cooperació existent entre les diverses administracions” i ha explicat que “la Paeria s’ha compromès a portar la seva experiència a qualsevol institució que hi estigui interessada i a escoltar les experiències que s’estiguin portant a terme arreu del territori”.

  Cal destacar que la Paeria disposa d’un Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere fruit d’un procés participatiu i de la unió de les sinèrgies dels diferents actors socials i agents implicats en l’elaboració del Pla.

  També té a disposició de tota la ciutadania el Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD), un recurs d’accés directe i gratuït que facilita informació, orientació i assessorament a les dones del municipi de Lleida, mitjançant atenció individual, grupal i comunitària amb l’objectiu de fomentar l’empoderament.

  També es treballa la promoció d’unes festes cíviques i lliures d’agressions sexistes a Lleida a través d’un pla d’actuació elaborat l’any 2017, que inclou diverses accions com formació a agents vinculats a l’oci nocturn, campanyes informatives i la ubicació de punts lila a les revetlles de les Festes de la Tardor, entre altres.

  Destaca també la iniciativa Nits Q, un programa d’intervenció educativa continuada en el temps, creat l’any 2013, que treballa per aconseguir entorns més segurs, atractius i saludables per millorar l’oci nocturn a Lleida.