Miquel Casellas: “El Vendrell ha d’escoltar la veu del seu poble, un cop més”

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Imatge de Miquel Casellas. (Cedida)

  Després d’una llarga campanya electoral no declarada que alguns candidats va començar l’any passat ja tenim els resultat final que donen unes interessants i inesperades conclusions per molts . La primera i més important és que quasi la meitat de votants del municipi es desentenen directament de la política local. Una dada preocupant que contrasta amb el 73% que va votar a les darreres eleccions legislatives que escollia els nostres representants a Madrid. Una altra aportació dels resultats d’ahir és la gairebé desaparició de les forces de dretes al municipi. Un resultat residual per aquestes candidatures on només un partit escollit es pot situar d’alguna manera en aquesta franja amb dos regidors. Aquest és el primer cop a la història del Vendrell que un partit clarament veïnal es presenta i aconsegueix una més que meritòria representació dins el consistori. Molta feina i ben feta portaran a un veí de les platges al nou consistori. L’altra lectura és que la gent està cansada d’invents personals, familiars, de recuperar velles glòries i d’aventures peculiars amb cançons mediàtiques al youtube. La gent ha anat al segur amb dues grans opcions: La guanyadora que es mantenir el que tenim ara amb un equip nou ple de cares noves i algun de la vella guàrdia que ha entrat pels grans resultats del Psc. L’altra opció és la que volia un canvi radical que també s’ha posat al costat de la coalició Erc- Som Poble i que ha quedat en segona opció.

  La resta de partits estan allí amb un resultat discret i fins i tot simbòlic en algun cas, però que poden esdevenir decisius en el proper consistori si es fan uns pactes anti natura a la vila.

  Si el nou consistori vol representar la veu del poble, vol fer un govern fort amb les dues forces majoritàries la solució als pactes de govern és ben clar: s’ha d’apostar per un pacte entre els dos principals partits. Evidentment que podria semblar que alguns perdrien l’essència dels postulats i de la seva filosofia, però podria servir per fer un govern d’unitat sense la necessitat que hi hagi representant Plataforma com es va fer fa dues legislatures. Ara tenim un resultat normal i el Vendrell necessita un govern normal que seria el pacte d’aquestes forces majoritàries. Evidentment en alguns casos puntuals haurien de tenir llibertat de vot, però pel que fa al municipi es podrien entendre en la gran majoria de casos i podria permetre que el Vendrell entrés definitivament al segle XXI i deixéssim d’aplicar una política de poble com fins ara com fins ara s’ha fet.

  Hi ha moltes altres opcions per tirar endavant el municipi com un govern en minoria de 7 ó 8 regidors amb al suport puntual d’altres grups. El partit que representa a les platges li escauria està al govern si vol rascar alguna cosa perquè queixar-se pot estar molt bé, però el més normal és que els seus veïns vulguin coses concretes perquè la política de queixes i suggeriments ja fa dies que la practiquen i han de passar a una nova etapa. També és possible un govern del Psc, C’s i JxV i/o Avp que això podria venir donat per un pacte superior al Consell Comarcal on els Psc i els hereus de l’antiga Cdc no voldrien perdre poder comarcal.

  Esperem que en la nova legislatura hi hagi més participació i el programa Per què? de la televisió local també reculli l’opinió de l’oposició i no només fins ara que estava dedicat només als membres del govern municipal i a la resta havien de recórrer a la coneguda roda de premsa. Esperem que aquest cop si que tinguem un debat de la Vila com marca l’actual Rom ( Reglament Òrganic Municipal) i que fins ara no s’ha fet. Aquest s’hauria de fer en un espai gran i no a al sala de plens que amb la població actual s’ha quedat obsoleta. Espero i desitjo que el nou president comarcal no sigui ni del Vendrell ni de Calafell com fins ara ha passat perquè aquesta és una entitat per a la resta de localitats i fins ara només l’han pervertida fent-la servir de plataforma política per als principals líders de la comarca. Moltes felicitats a tothom que ens represntarà perquè ha estat una dura lluita. En aquesta normalitat que anava dient, molt satisfet que al consistori vendrellenc també hi hagi una musulmana. Aquest és el Vendrell que tenim i no el que ens han volgut vendre.

  Miquel Casellas