Més de 1.300 voluntaris a l’Ebre recolliran avui i demà aliments per al Gran Recapte

  L’any passat es van recollir 80.000 quilos a l’Ebre, 32.000 a Tortosa

  Aquest matí el coordinador del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, acompanyat de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i la directora dels ST de Benestar Social i Família, Rosanna Fatsini han donat el tret de sortida a la 9a edició del Gran Recapte.

  Des del mercat de Tortosa, el coordinador del Banc dels Aliments ha explicat que a les Terres de l’Ebre hi ha més de 100 punts de recollida repartits entre les principals poblacions ebrenques: mercats, supermercats i petits comerços locals.

  Ologaray ha volgut agrair als més de 1.300 voluntaris ebrencs la seva col·laboració, tot recordant que ells són imprescindibles per tal que el Gran Recapte funcioni amb èxit: “Fa unes setmanes patíem i érem conscients que si no trobàvem més voluntaris no podríem dur a terme el Gran Recapte, però des del moment en que vam donar l’alerta a través dels mitjans de comunicació, molta gent es va inscriure per col·laborar, i avui, el Gran Recapte, torna a ser possible gràcies a tots ells”.

  Des del Banc dels Aliments també han recordat que els aliments preferents són l’oli la llet, el llegum cuit i les conserves, remarcant que ara és el moment de donar aliments: “Des d’un ‘brick’ de llet fins a un carro sencer, tot és necessari, tot sumarà”. “Hem de pensar que tots trobem normal en aquestes dates, fer sopars d’empresa, amb els amics, o amb la família, però hem de tenir en compte que hi ha gent, que no podrà fer aquests sopars i, si no els ajudem, no podran ni sopar. “Per això us demano a tots que aporteu aliments, fem que tota aquesta gent pugui passar un Nadal digne” ha conclòs Ologaray.

  L’alcalde de Tortosa i la directora dels ST de Benestar han agraït la feina que fa dia a dia el Banc dels Aliments i han fet una crida a participar. Bel ha destacat que: “Tortosa i les Terres de l’Ebre són solidàries, ho han demostrat en moltes ocasions i de ben segur que ho tornaran a demostrar en aquest Gran Recapte”. Des del Banc dels Aliments a l’Ebre han recordat que tot i repartir més de 500.000 quilos anuals, només pot cobrir el 20% de la necessitat de les més de 2.000 famílies necessitades del territori.