L’ATM celebra acabar amb la ‘difícil gestió’ de la mascareta obligatòria al transport públic

Torres admet que últimament s'ha produït una "deserció" d'una part significativa dels usuaris

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Pla obert de l'interior d'un vagó del metro de Barcelona el primer dia en què s'ha aixecat el confinament total a l'estat espanyol. Imatge del 14 d'abril de 2020. (Horitzontal)

 El director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres, ha aplaudit la fi de l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic a partir del 8 de febrer, ja que suposa acabar amb una “situació de “difícil gestió”. “Existia i avui encara existeix l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic, però ni l’ATM ni els operadors estem dotats dels mitjans per obligar els usuaris a complir aquesta norma”, ha comentat Torres en declaracions a l’ACN. Segons ha afegit, l’únic que es podia fer era campanyes de sensibilització que s’han anat difonent “insistentment” i ha admès que últimament ja hi ha hagut una “deserció d’una part significativa” dels viatgers en el compliment de l’obligació de dur mascareta.

“Ara entrem en una etapa de més normalitat que lògicament hem de valorar positivament”, ha afegit el màxim dirigent de l’ATM. D’altra banda, Torres també celebra aquesta mesura perquè significa que el risc de contagi de la covid ha disminuït a nivells que permeten prendre aquesta decisió.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar aquesta setmana que en el Consell de Ministres del pròxim 7 de febrer s’aprovaria l’eliminació de la mascareta al metro, als autobusos, als taxis i als trens. A partir d’aquí, l’aixecament de l’obligatorietat entrarà en vigor a partir de la seva publicació al BOE, previsiblement l’endemà dimecres 8 de febrer.

La ministra va deixar clar que la decisió es va prendre seguint els criteris dels experta i davant la situació epidemiològica actual, que va definir com a “molt estable”. Amb tot, la mascareta continuarà sent obligatòria als centres i establiments sanitaris i sociosanitaris.