En marxa la I Taula de Comerç del Baix Gaià

  La jornada es durà a terme el 20 d'abril de 9:30 a 13:30 h a l'Ajuntament d'Altafulla

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

   

  La I Taula de Comerç del Baix Gaià és una eina per tal d’analitzar la situació del comerç de la subcomarca per determinar els punts forts i febles des del punt de vista comercial, econòmic i turístic. Estarà formada per tots els alcaldes dels Ajuntaments dels 11 municipis de la subcomarca Baix Gaià, PIMEComerç, les associacions de comerciants, els restauradors i empresaris del territori.

  La jornada tindrà lloc el divendres 20 d’abril a les 9:30h i serà l’inici del Comerç del Baix Gaià, un projecte conjunt per part de tots els sectors d’aquest àmbit. L’essència de la jornada és “treballar conjuntament per promocionar el comerç i el turisme”, tal com apunta Florenci Nieto, president de PIMEComerç. A més, Nieto destaca que és la primera vegada que es fa això a tot Catalunya.

  Temes a tractar
  Algunes de les qüestions que es tractaran a la taula seran les mancances dels municipis, les necessitats comercials, com es pot incentivar el comerç, què poden oferir els ajuntaments per millorar el comerç i quin és el model de comerç necessari a la comarca.

  Per tal de fer aquest anàlisi en profunditat, és necessari conèixer les característiques de cada municipi com els turistes, els restaurants, les segones residències, els transports públics, etc. Però, sobretot, què és el que atrau més als compradors de la zona i què compren majoritàriament per tal de poder saber el punt de vista dels clients en el comerç actual. Amb l’objectiu de crear un espai propi en l’àmbit econòmic, comercial i turístic de la subcomarca.

  Els resultats que s’obtinguin en aquesta primera Taula de Comerç del Baix Gaià es recolliran en una memòria que s’entregarà a les associacions, als Ajuntaments, al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), i a les altres institucions. Aquest document funcionarà com una base per a la realització d’un pla estratègic del comerç i la restauració i turisme per cadascun dels 11 municipis del Baix Gaià.

  “El Baix Gaià és un gran desconegut”
  Per la primera edició, a més de les administracions públiques i les organitzacions privades esmentades, s’han convidat altres agents institucionals com la Cambra de Comerç de Tarragona i el Departament de Turisme de la Generalitat. Florenci Nieto es mostra satisfet amb el compromís que les diferents parts del projecte estan mostrant perquè la participació de tots els agents és un punt clau. “Hem de fer arribar a tota Catalunya que el Baix Gaià té riquesa i que no té res que envejar-li a altres”, declara Nieto. I afegeix: “El Baix Gaià és un gran desconegut i nosaltres aconseguirem que se sàpiga tot el potencial que realment té”.