Màquines innovadores i eficients a la nova cuina de la residència d’avis

  En un mes i mig la nova cuina de la residència d'avis d'Amposta estarà en funcionament

  0
  355

  La nova cuina de la residència d’avis tindrà capacitat per preparar menús per a gairebé 400 persones, un servei que quedarà més que cobert per als usuaris de la residència que actualment en són 210.  “Tenim marge per a créixer, i per a donar servei per exemple, al centre de tecnificació, a l’hospital o a espais públics com per exemple, si al casal de la gent gran volen muntar un servei de menjars per a gent que viu sola”, apunta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

  S’han eliminat els fogons tradicionals del disseny de la cuina per posar màquines innovadores de cocció multi funció. Són elèctriques i tal com explica l’enginyer i redactor del projecte de la cuina de la residència, Manel Conesa, són molt eficients energèticament i capaces d’elaborar qualsevol tipus de menjar de manera estandaritzada. “El menja que se programa, el cert tipus de menjar per a certs grups, persones diabètiques, persones que no necessiten tanta sal al menjar o el que sigui, sempre se farà d’aquella manera. Són màquines que d’alguna manera mantenen el menjar permanentment calent sense que se puguin recremar ni res, van automatitzades, i aquesta és la gran innovació de la cuina”, explica Conesa.

  Primerament el pressupost de la primera cuina dissenyada era de més de 900.000 euros. Volien que fos externalitzada i pogués donar cobertura a serveis privats, però en base als informes tècnics no era factible. “Vam tenir que modificar el projecte i passar a la cuina que hem fet ara. (…) partim de zero i això també és una oportunitat per crear una cuina més moderna, en unes màquines innovadores,  eficients, i al final en un pressupost de 550 mil euros”, afegeix Tomàs.

  El fet que la cuina estigui al mateix edifici de la residència donarà l’oportunitat d’oferir un servei de més proximitat als usuaris. Els cuiners de la residència seran els mateixos que hi havia a l’altra i serà, com ja era, personal del municipi.

  La setmana vinent començaran les obres i es confia que en un mes i mig la cuina estigui en funcionament. L’equip de govern està molt satisfet amb el projecte perquè, diuen, és una instal·lació de primera línea en tots els sentits i a més han aconseguit reduir 400 mil euros del pressupost que hi havia previst inicialment.

  FER UN COMENTARI