Manifest per a la millora i la seguretat a l’autovia A-2

    Alcaldes i alcaldesses del Pla d'Urgell s'han reunit aquest dilluns al Consell Comarcal del Pla d'Urgell i han subscrit el manifest que planteja al Ministeri de Foment

    Imatge d'aquest vespre al consell comarcal del Pla d'Urgell. Foto: Cedida

    L’autovia A-2 és l’única opció de via ràpida al Pla d’Urgell i esdevé un dels principals corredors de mobilitat territorial a la nostra comarca. El seu traçat discorre pels termes municipals de Bell-lloc d’Urgell, Sidamon, el Palau d’Anglesola, Fondarella, Mollerussa, Vila-sana, Golmés i Castellnou de Seana, des que es va posar en servei fa més de 27 anys.

    A nivell econòmic, l’A-2 també és estratègica, especialment, per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat a la comarca del Pla d’Urgell. Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats el 2015, només superada pel Segrià a les comarques de Lleida. Conseqüentment, el volum de trànsit pesat que es registra a l’A-2 és elevat.

    Des de fa temps, i d’una manera més agreujada en el darrer any, l’estat malmès del ferm en alguns punts del traçat ha comportat nombroses queixes d’usuaris d’aquesta via que han recollit els ajuntaments. La construcció d’un tercer carril en els dos sentits de la marxa en el tram lleidatà per augmentar en seguretat i minimitzar les congestions viàries que es registren a l’A-2, sobretot quan es produeix un sinistre, s’ha posat de nou en consideració per part dels responsables de les institucions locals del Pla d’Urgell.