Localitzen a Alcanar el cadàver del patró del veler desaparegut aquest dissabte

    L'embarcació amb la qual la víctima va sortir del port de Benicarló ha aparegut varada en una platja de Gandia, a 184 quilòmetres d'on ha estat trobat el cos

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    Una embarcació de pesca ha localitzat aquest dilluns al matí davant la costa d’Alcanar (Montsià) el cadàver del patró del veler Covadonga Light, que va desaparèixer el passat dissabte a la tarda després de sortir del port de Benicarló (Baix Maestrat) en direcció a Peníscola. L’embarcació de Salvament Marítim Salvamar Achernar s’ha fet càrrec de treure el cos del mar i traslladar-los fins a Vinaròs, després de ser detectat surant a l’aigua per la tripulació del pesquer Esperanza Uno. La Guàrdia Civil ha confirmat que el cadàver correspon al patró del veler desaparegut dissabte. Paral·lelament, l’institut armat ha informat aquest mateix dilluns al matí que aquesta embarcació ha aparegut varada sense ningú a bord en una platja de Gandia, a 184 quilòmetres d’on s’ha trobat el cos.

    Salvament Marítim va rebre el primer avís de la manca de notícies del veler el passat dissabte a la nit, després que una trucada a la Guàrdia Civil alertés de la desaparició. L’embarcació, de set metres d’eslora, havia salpat des de Benicarló amb el seu patró, un conegut advocat valencià, com a únic tripulant. Es dirigia a la veïna població de Peníscola, a una hora de navegació. Al no tenir notícies seves, els familiars van decidir alertar les autoritats.

    La mateixa nit de dissabte, el Centre de Coordinació de Salvament de Castelló va mobilitzar un helicòpter Helimer 205 i l’embarcació Salvamar Achernar per iniciar la recerca, sense obtenir resultats. Aquest diumenge es van reprendre les tasques per mar i aire, rastrejant una zona compresa entre Borriana i Alcanar, així com les illes Columbretes. En l’operatiu van participar dos helicòpters de Salvament Marítim i una de la Guàrdia Civil, així com dos embarcacions Salvamar d’aquest mateix ens, dos patrulleres de la Guàrdia Civil, l’embarcació del Consorci de Bombers i un avió de l’Exèrcit de l’Aire. Malgrat aquest desplegament, no es va localitzar cap rastre del veler, que ha acabat apareixent aquest dilluns en una platja de Gandia sense cap tripulant i a 184 quilòmetres del punt on s’ha recuperat el cos del seu patró que el pilotava.