Llum verda a la regularització de la residència d’avis d’Agramunt per fer-la compatible amb el risc d’inundació

La Comissió d'Urbanisme de Lleida avala que la Paeria pugui iniciar la tramitació de la instal·lació d'un càmping al parc de les Basses

 La Comissió d’Urbanisme de Lleida ha donat llum verda a la modificació de les normes subsidiàries de planejament urbanístic per introduir prevencions específiques per fer front al risc de riuades a Agramunt (Urgell), en concret en aquelles zones inundables del municipi. Pel que fa a la residència, on quatre àvies van morir el 2015 arran del desbordament del riu Sió, es refà la composició volumètrica de l’edifici deixant en desús la planta semisoterrani i compensant-ho amb l’ampliació d’una part de la segona planta. D’altra banda, Urbanisme avala la implantació d’un càmping al parc de les Basses de Lleida, sempre que sigui de titularitat municipal tot i que pugui ser gestionat en règim de concessió. Tot i això, demana a la Paeria que en la tramitació de l’expedient del Pla especial –que es troba en una fase inicial- vagi més enllà de la proposta concreta del càmping i configuri i planifiqui també com hauria de ser en un futur la totalitat de l’àmbit del parc.
La Comissió ha aprovat aquest dimarts, després que l’Ajuntament hagués introduït les diferents prescripcions fetes per Urbanisme, la modificació de les normes subsidiàries de planejament urbanístic d’Agramunt per introduir-hi prevencions específiques per minimitzar el risc de riuades i regular el sistema d’equipaments en zones inundables del municipi. Amb aquest expedient, l’Ajuntament pretenia regular la residència d’avis per fer-la compatible amb els problemes d’inundabilitat pels quals està afectada per la seva ubicació, en zona de flux preferent del riu Sió.

Així, amb la modificació de les normes subsidiàries es refà la composició volumètrica de l’edifici per “garantir la seguretat de les persones”, especialment dels residents i treballadors, segons ha explicat el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra. D’aquesta manera, la planta semisoterrani queda en desús i, per compensar-ho, es permet l’ampliació de part de la segona planta en una part dels dos carrers en què s’ubica l’edifici.

La modificació de les normes subsidiàries no afecta pel que fa a la regulació d’usos només la residència si no a tota la part del sòl urbà amb risc d’indudabilitat, per tant, també a la resta d’equipaments i als habitatges però bàsicament a aquells que encara estan per construir. Així mateix, Serra ha recordat que Agramunt té en redacció el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que haurà de substituir les actuals normes subsidiàries de planejament i que haurà d’acabar de concretar aquests aspectes vinculats amb el risc d’inundació d’una part del municipi.

Urbanisme avala l’inici de la tramitació d’un càmping al parc de les Basses de Lleida

En resposta a la consulta ambiental formulada per l’Ajuntament de Lleida, la Comissió veu viable la instal·lació d’un càmping en una part del recinte del parc de les Basses, tenint en compte que el Pla General vigent de la ciutat ja preveu un parc territorial en aquest espai, un dels usos del qual pot ser el de càmping. Tot i això, Serra ha remarcat que el càmping haurà de ser de titularitat municipal malgrat que pugui ser gestionat a través d’una concessió.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat veu positiu que es posi en marxa un tipus d’activitat o servei com aquest i més tenint en compte que la ciutat de Lleida no té cap càmping però demana a la Paeria que en l’expedient del Pla espacial que ha començat a tramitar vagi més enllà del càmping i incorpori també com hauria de ser en un futur la totalitat de l’àmbit del parc de les Basses en relació amb la proposta concreta que representa el càmping.

El parc de les Basses de Lleida, que limita amb l’N-240 i l’A-2, ocupa una superfície d’unes 18 hectàrees de les quals 4,3 es destinarien al càmping, segons l’avenç del pla especial de l’Ajuntament de Lleida. Tindria una capacitat d’unes 130 unitats d’acampada, repartides entre bungalous, mòbil homes o acampada lliure, entre altres.

Aprovada l’ampliació de les instal·lacions de Torrons Vicens, a Agramunt 

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida també ha donat llum verda a la modificació del planejament d’Agramunt que possibilitarà l’ampliació de les instal·lacions de Torrons Vicens. Actualment, l’empresa disposa d’una indústria situada al municipi. Ara es modifica un Pla urbanístic d’ús industrial al sector la Torre, al sud d’Agramunt, perquè la torronera pugui disposar d’una parcel·la de 8.871 metres quadrats en aquest sector. Aquesta parcel·la abasta una part de l’illa delimitada per l’avinguda de la Ribera del Sió, el carrer Xocolater i el camí vell de Tàrrega.

La modificació aprovada crea una nova qualificació urbanística d’indústria aïllada que permet crear establiments industrials i magatzems mitjans i grans, amb possibilitat de construir diversos edificis. El sostre màxim serà de 7.390 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i una planta principal. Les instal·lacions també podran acollir usos comercials singulars i oficines relacionades amb l’activitat industrial. Es preveu un mínim de 49 places d’aparcament.

Suspès el Pla parcial de sector residencial del Tossal de Sant Llorenç de Montgai

Per contra, la Comissió, celebrada a Tàrrega, ha suspès el Pla parcial urbanístic que tramita l’Ajuntament de Camarasa (Noguera) del sector residencial del Tossal del nucli de Sant Llorenç de Montgai. Actualment, Sant Llorenç compta amb 156 habitants i aquest pla parcial preveu 69 nous habitatges, bàsicament de tipologia unifamiliar, que es traduirien entorn a uns 200 nous habitants. En aquest sentit, Urbanisme demana que no desenvolupi la totalitat d’aquest pla parcial i que s’ajusti la previsió de creixement a les necessitats reals de la població.

Entre altres punts, Urbanisme ha emès un informe favorable a la consulta per a l’avenç de la tramitació del Pla especial urbanístic per a l’empresa Alpeva, SA, per modernitzar i ampliar les instal·lacions que ha adquirit la firma a Alpicat (Segrià) per a l’elaboració de sidra. Així mateix, l’Ajuntament de Tiurana ha sol·licitant la retirada de l’orde del dia d’un pla parcial urbanístic per tal de poder concretar millor com hauria de ser el creixement de la població, que es troba al límit del sòl urbanitzable disponible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

“De gran podré ser el que jo vulgui” commemora el Dia Internacional de les Dones a les Terres de l’Ebre

Notícia següent

El pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs mostra l’espectacle audiovisual del 75è aniversari de la institució

Notícies relacionades