Lloret mostra la Tirada a l’Art del Xino-Xano

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Directors de Museus Marítims de  Catalunya van visitar diumenge la Tirada a l’Art de Lloret per conèixer de primera  mà com funciona aquesta activitat que preserva i difon l’entitat lloretenca Xino  Xano per tal que no es perdi. L’art (ormeig d’arrossegament) va ser una tècnica de  pesca utilitzada pels lloretencs per guanyar-se la vida. L’art es tirava des de la  platja i, en recollir-lo, s’obtenia un bon grapat de peix. Dos cops a l’any: el primer  diumenge de febrer i el primer diumenge de desembre (si el temps ho permet) el  Xino Xano porta a terme la Tirada a l’Art.

     

    Diumenge, tres directors de museus marítims de Catalunya: Cambrils, La Ràpita i  Mataró, van venir convidats a Lloret per conèixer de primera mà l’activitat.  Membres del Xino Xano, Joan Draper i Josep Maria Lloveras, van explicar als  directors dels museus com organitzen l’activitat. Draper i Lloveras van explicar als  representants dels museus que van impulsar la Tirada a l’Art “perquè no es  perdés una modalitat de pesca que durant molts anys va servir a molts  lloretencs com a mitjà de supervivència. Pel Xino Xano portar a terme la  Tirada a l’Art dos cops a l’any serveix per no perdre aquesta tradició i per valorar el passat de Lloret”.

    La trobada entre directors de museus marítims de Catalunya i el Xino Xano s’ha fet  en el marc dels actes de Lloret com a capital de la Cultura Catalana. La directora de  patrimoni cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes i el regidor de l’àrea,  Xavier Flores, van aprofitar la visita dels tècnics de museus per ensenyar-los també  el Museu del Mar.