Llibertat amb càrrecs pel responsable informàtic de la Guàrdia Urbana de Lleida

  Aquest matí, cinc agents de la UDEF han registrat el despatx i l’ordinador del responsable informàtic de la Guàrdia Urbana de Lleida, li han pres testimoni i ha quedat en llibertat amb càrrecs

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  La comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida - Foto Miquel de Santiago

  L’Ajuntament de Lleida nega que el contracte de semàfors i radars de la ciutat s’adjudiqués a l’empresa Aplicacions Gespol de Barcelona, investigada per presumptes irregularitats en la contractació d’aplicacions informàtiques instal·lades en els semàfors de diversos municipis. La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, explica a través d’un comunicat i de les xarxes socials de la Paeria que el contracte de semàfors i radars de la ciutat es va adjudicar per concurs públic a l’empresa ARNÓ-SICE.

  El consistori també assegura que durant l’operació de la UDEF d’aquest dimarts a Lleida, els agents han pres testimoni al caporal de la Guàrdia Urbana responsable dels serveis informàtics, el qual els ha lliurat tota la informació sol·licitada i que posteriorment ha quedat en llibertat. La policia espanyola informava que el caporal “ha estat detingut, s’ha dut a terme el registre del seu despatx i el seu ordinador i ha quedat en llibertat amb càrrecs”, tot i que la Paeria nega la seva detenció.

  Aquest operació policial s’ha dut a terme a nivell estatal, tot i que, a Lleida, un total de cinc agents de la policia espanyola s’han presentat a diferents equipaments de la capital del Segrià. En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida remarca “la transparència que s’aplica en les contractacions i tots els procediments administratius”, així com la seva “permanent voluntat de col·laboració amb els cossos policials i la justícia”.