Lleida tornarà a mullar-se per l’Esclerosi Múltiple

  El Palau d’Anglesola acollirà el 8 de juliol l’acte central a Lleida del “Mulla’t”, que enguany compleix 25 anys amb l’objectiu que hi prenguin part 120 piscines de la demarcació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’acte central a Lleida del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” tindrà lloc a la piscina municipal de Palau d’Anglesola el proper diumenge 8 de juliol a les 12 hores del migdia. Enguany, aquesta jornada solidària compleix 25 anys amb la previsió que hi prenguin part unes 120 piscines de tota la demarcació. La iniciativa manté també l’objectiu de donar a conèixer l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica sense cura, i a aturar l’impacte de l’EM en la vida de les persones i les seves famílies.

   El “Mulla’t” consisteix en un salt multitudinari que anima a que totes les persones que es troben a la piscina hi prenguin part. En aquesta vint-i-cinquena edició, Catalunya s’omplirà d’activitats paral·leles esportives, infantils, culturals i culinàries perquè tothom es pugui mullar. En aquests enllaços s’hi troba informació respecte les diverses activitats programades arreu del territori i la ubicació de les piscines adherides a la campanya per tal de localitzar la més propera.

  Referent a l’acte central a Lleida que se celebrarà al Palau d’Anglesola, la seva alcaldessa, Montserrat Messeguer, explica que la festa solidària compta amb la implicació de “totes les entitats del poble, encapçalades per l’Associació Esportiva de Natació”, i que s’han programat diverses activitats, com ara un dinar i un berenar solidaris, aquagym, activitats per als infants o una tirada de bitlles. L’acte serà conduit per la presentadora Mariví Chacón i comptarà amb un parlament de la meteoròloga Carme Farnell, del Palau d’Anglesola.

  El “Mulla’t”, una festa solidària arrelada

  La primera festa solidària “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” arribava l’any 1994 i es va celebrar a un total de 67 piscines. En l’última edició, al 2017, s’hi van sumar un total 600 piscines i més d’un miler de voluntaris. Concretament a Lleida, la Fundació Esclerosi Múltiple es marca l’objectiu d’arribar almenys a unes 120 piscines. Aquesta iniciativa permet conscienciar sobre la malaltia i recaptar fons que es destinen íntegrament a l’esclerosi múltiple infantil, una afectació la qual un 10% dels casos es diagnostiquen en menors de 18 anys, tal explica la neuropsicòloga i directora del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol, Mònica Nieves. Nieves afegeix que en el salt a l’aigua conjunt que es fa a tota Catalunya hi participen més de 100.000 persones.