Lleida inverteix 3.433.599,02 euros en la renovació de la flota de vehicles del servei de neteja urbana

  Àngel Ros: “La renovació de la maquinària de neteja comportarà una millor eficàcia i eficiència en la neteja dels carrers i places de la ciutat”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Lleida, a través de la concessionària del servei de neteja viària ILNET-UTE, ha iniciat la renovació de la flota de màquines de neteja urbana. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, han presentat avui vuit noves escombradores, que s’uneixen a partir d’ara a la flota de vehicles de neteja de la ciutat. En concret, es tracta de 6 escombradores grans -de 5m3 de caixa- i 2 de petites -de 2m3- aptes per a carrers i passos estrets. La resta de nova maquinària s’anirà incorporant a la flota progressivament.

  El paer en cap ha explicat que la pròrroga del contracte amb Ilnet inclou una important inversió en la renovació de la flota de vehicles de recollida d’escombraries i màquines de neteja de carrers i places. En aquest sentit, Ros ha detallat que la inversió prevista en la renovació de maquinària és de 3.433.599,02 euros, 1.415.626 euros destinats al servei de recollida i 2.017.973,02 euros al servei de neteja. “La renovació de la maquinària, dotada de tecnologia amb baixes emissions -els nous vehicles compleixen els estrictes requisits d’emissions de la normativa Euro 6- i són de fàcil ús, comportarà una millor eficàcia i eficiència en la neteja dels carrers i places. La pròrroga del contracte a Ilnet permetrà renovar, en els propers mesos, pràcticament el 50% de la flota dels vehicles de neteja i recollida d’escombraries.

  Cal destacar que els operaris i els mecànics d’Ilnet rebran una formació per part del proveïdor per tal de conèixer en profunditat les màquines tant a nivell operatiu com de manteniment.

  La renovació de gran part de la flota de camions i màquines del servei de neteja urbana s’emmarca dins la pròrroga i la modificació del contracte de concessió del servei de neteja viària, de recollida de les diverses fraccions dels residus municipals i altres serveis complementaris a la ciutat de Lleida, que va aprovar el Ple Municipal el passat mes de febrer. La pròrroga del contracte inclou, també, la implantació de la recollida de residus a domicili en diversos barris de la ciutat, un projecte que està a punt de començar i que es presentarà ben aviat.