Lleida commemora els 150 anys del naixement del músic i compositor Enric Granados

    Enric Granados, nét del músic, ha reconegut el treball que s'ha fet entorn al seu avi i ha donat les gràcies per valorar

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    La ciutat de Lleida ha commemorat aquest dijous els 150 anys del naixement del músic i compositor lleidatà Enric Granados amb un acte d’homenatge que s’ha desenvolupat al monument de Granados, ubicat als jardins de la Seu Vella, i a la casa on va néixer el 27 de juliol del 1867. L’alcalde Àngel Ros ha presidit l’acte, que ha comptat amb la presència de familiars, encapçalats pel nét del músic, Enric Granados. Ros assenyalat que amb l’Any Granados la figura del lleidatà “s’ha convertit en ambaixador cultural privilegiat de la ciutat, trametent al món la seva música, així com també la música i la cultura que es fa des de Lleida”. En l’acte, s’ha fet una ofrena floral al monument i s’ha pogut escoltar ‘Danzas españolas’ de Granados, interpretació musical que ha anat a càrrec de dos exalumnes del Conservatori Municipal de Lleida. Posteriorment, s’ha descobert el tòtem informatiu instal·lat a la casa on va néixer el músic, al creuament del carrer Cavallers amb el carrer Tallada.

    En el seu parlament, l’alcalde de Lleida ha remarcat que els dos anys en què s’ha celebrat l’Any Granados, pel commemorar el 150è aniversari del seu naixement (1867) i el centenari de la seva mort (1916), s’han organitzat diversos actes per reconèixer i recordar la seva obra. Entre altres, s’ha estrenat l’òpera ‘Goyescas o los majos enamorados’, a la Llotja, i s’ha reestrenat ‘Follet’, a l’Auditori Municipal que porta el nom del lleidatà. Igualment, amb el treball de la Comissió Any Granados, que integra les principals institucions culturals i musicals, s’ha desenvolupat un programa amb activitats i rutes, que han servit, com ha apuntat Ros, per apreciar, conèixer i estimar més la figura de Granados. D’aquesta manera, s’ha posat en valor el seu llegat, amb la implicació de diverses institucions i entitats i de la família del músic, al qual l’alcalde ha agraït la seva vinculació amb l’Any Granados.

    Enric Granados, nét del músic, ha reconegut el treball que s’ha fet entorn al seu avi i ha donat les gràcies per valorar i donar a conèixer Granados, com a persona i com a compositor. La tinent d’alcalde Montse Parra ha assegurat que la presència del Granados a la ciutat es mantindrà i que es treballarà per continuar fent recerca al voltant de la seva figura.