L’Institut Camp Clar col·labora en un programa d’intercanvi d’estudiants

  La iniciativa "Here comes the sun (power)" compta amb el suport del centre Europe Direct Tarragona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquesta setmana es fa a Tarragona una nova reunió del projecte Erasmus+ “Here comes the sun (power)”, en el qual participa l’Institut Campclar com a amfitrió de la primera mobilitat i que compta amb el suport del centre d’informació Europe Direct Tarragona.

  Aquest projecte, de dos cursos de durada, va dirigit als alumnes de 4t ESO i tracta sobre les energies renovables, amb especial incidència sobre l’energia solar. A més, vol servir per ajudar els alumnes a tenir una actitud positiva envers els valors europeus.

  “Here comes the sun (power)” és un projecte Erasmus+ K2 de dos cursos de durada (2016-2018), subvencionat per la Unió Europea. Es tracta d’un projecte multilateral en el qual participa un institut de cadascun dels següents països: Polònia (coordinador), Itàlia, Turquia, República Txeca i l’Institut Campclar de Tarragona.

  En l’acte d’inauguració de la trobada, la directora de l’Institut Campclar, Ester Maijó, junt amb l’equip de professors i els alumnes que participen en el projecte, ha donat la benvinguda a tots els participants: “Els centres educatius són com els castells humans típics de la nostra zona”, ha dit mentre obsequiava cada participant amb un joc del Nan Casteller, “Entre tots els membres de la comunitat som capaços de formar aquesta construcció on l’alumne se situa dalt de tot. Perquè hi arribi, però, necessitem la col·laboració de tothom. Avui vosaltres (referint-se als participants) també sou castellers”.

  Al llarg de tota la setmana els alumnes visitaran instal·lacions energètiques, assistiran a tallers en el mateix centre i coneixeran la nostra ciutat. Potenciar als alumnes el sentit de la diversitat social, lingüística i cultural així com l’esperit emprenedor és un dels objectius principals del projecte entre els quals també hi ha l’augment de la competència dels nostres alumnes en idiomes estrangers, o la integració dels coneixements adquirits per aconseguir un desenvolupament sostenible, entre d’altres.