L’IES Joaquin Bau de Tortosa i el Col·legi Sagrat Cor d’Amposta, finalistes del concurs literari “Ficcions”

  Més de 3.500 alumnes de Catalunya, País Valencià i Balears han participat al certamen literari en català

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La desena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. L’IES Joaquin Bau de Tortosa i el Col·legi Sagrat Cor d’Amposta són dos dels escollits.

  De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya, 39 al País Valencià i 35 a les Illes Balears.

  El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.039 alumnes), País Valencià (524 alumnes) i Illes Balears (340 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents.

  Per tal de cobrir tot el territori, el concurs Ficcions ha organitzat cinc actes de lliurament de premis que tindran lloc durant el mes de maig i on s’anunciaran els guanyadors: a Menorca, el proper dimarts 8 de maig; a Eivissa, el dijous 10 de maig; a València el dimarts 15; a Mallorca el dijous 17 de maig; i, finalment, la gran final a Barcelona el dimecres 23 de maig a La Pedrera.

  A l’acte de Palma, a més dels finalistes de Mallorca, hi assistiran també els grups guanyadors de Millor Història de Menorca i d’Eivissa, respectivament, on podran optar al Premi Millor Història de les Illes Balears. Així mateix, el guanyador d’aquest guardó, juntament amb el grup que s’emporti el premi a la Millor Història del País Valencià, seran convidats a assistir a l’últim acte de lliurament de premis a La Pedrera, on es seleccionarà la primera i la segona millors històries d’aquesta desena edició de Ficcions.

  Anteriors edicions
  En la darrera edició van participar-hi més de 2.900 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 341 centres educatius. Enguany, el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

  Organitza AMIC, compromís amb l’educació
  El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

  L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.