L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa programa noves activitats obertes a tothom

  Aquest dissabte 15 de setembre es repeteix l'itinerari artístic i musical pel nucli antic

  Redescobrir un patrimoni tortosí ‘ocult’ a partir de l’art i la música. Amb aquest objectiu, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa (www.dipta.cat/eadtortosa) ha programat de setembre a desembre un seguit d’activitats a l’entorn de l’antic retaule de la Mare de Déu dels Àngels, obra gòtica de Pere Serra que havia format part del convent tortosí de Santa Clara i que actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Després de l’estrena de les activitats, el passat 8 de setembre, amb una visita guiada en el marc de la visita inaugural de les obres de la capella de Santa Clara, aquest dissabte durà a terme un nou itinerari comentat pel nucli antic.

  La visita del dissabte dia 15 de setembre, l’itinerari ‘El camí d’una obra d’art’, s’iniciarà a les 11.30h a la plaça de Sant Joan, i permetrà conèixer la història i iconografia del retaule a través de diversos espais de la Tortosa antiga: la Catedral, la plaça dels Dolors i el convent de les Clarisses. La visita, adreçada al públic en general, és gratuïta i no requereix d’inscripció prèvia. Estarà comentada per Cristina Favà, historiadora, i inclourà l’actuació musical del grup Psallite, capella de música. Aquesta mateixa visita es tornarà a realitzar el 27 d’octubre, a les 11.30h.

  Una altra activitat serà la visita comentada al retaule del MNAC i a la col·lecció romànica i gòtica d’aquest museu barceloní, els dies 22 de setembre i 10 de novembre, una activitat amb places limitades i per la qual cal inscriure’s a l’Escola d’Art. S’anirà al museu barceloní en autocar (anada i tornada + visita: 17 €).

  El programa compta també amb una activitat doble: l’itinerari ‘El camí d’una obra d’art’ + taller de pintura al tremp sobre fusta a l’Escola d’Art, el 20 d’octubre en horari de matí i tarda. Aquesta iniciativa és gratuïta, i les places, limitades. Cal inscriure-s’hi a l’Escola d’Art.

  Finalment, també es podrà realitzar el taller de pintura al tremp sobre fusta a l’Escola d’Art, els matins del 6 d’octubre i de l’1 de desembre. Igualment, la inscripció és gratuïta, i les places, limitades.

  Aquest programa d’activitats pretén contextualitzar el patrimoni cultural i artístic del territori, sensibilitzar sobre la importància de la restauració i la conservació preventiva, recordar la missió dels museus i educar en l’art, la cultura i el patrimoni. Per dur-les a terme, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa compta amb la col·laboració de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa, les Clarisses de Tortosa, l’Ajuntament de la ciutat, el MAMT i la Fundació Agapé Suïssa.