L’esclavatge animal, nova aposta cultural de l’Espai Jove Kesse de Tarragona

  ‘Iceberg’, de la tarragonina Marta Baceiredo, es podrà visitar fins al 29 de juliol

  La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull la mostra ‘Iceberg’, de l’artista Marta Baceiredo Talavero (Tarragona, 1985). El títol de l’exposició és simbòlic i fa referència al fet que l’artista mostra “una ínfima part d’allò que comporta l’esclavitud animal arreu el món”. ‘Iceberg’ es compon de quatre obres: ‘Aleteig’, una crítica al consum d’aleta de tauró, amb la qual es fa sopa a l’Àsia, però que també es promociona com a font de col·lagen a occident; ‘Miratge’, una dura visió de la cacera basada en els cartutxos recollits en un passeig per Mas Enric; ‘Cafuné 4’32”’, sobre una acció realitzada per l’artista en relació a la clonació; i ‘Gènesi’, sobre els pollastres modificats genèticament per a ser consumits al cap de 48 dies de vida.

  Baceiredo és artista plàstica i treballa amb volums, collage, pintura, fang, objectes trobats. Ha estudiat el Cicle Superior Arts Aplicades al Mur a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el curs de Comissariat de la Universitat Rovira i Virgili i el postgrau d’Artteràpia de la Universitat de Girona. El projecte ‘Iceberg’ va ser tutoritzat per l’artista ampostí Manel Margalef i presentat com a final del Cicle Superior Arts Aplicades al Mur.

  L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte de 17 a 21 h fins al pròxim 29 de juliol i es complementarà amb un cicle d’activitats que tindran lloc cada tarda, de dilluns a divendres.

  Totes les activitats han estat organitzades per la mateixa artista amb la col·laboració del Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i les entitats i persones que col·laboren en les activitats paral·leles.

  L’Espai Jove Kesse ofereix a joves creadors i creadores que disposin de material produït i que vulguin exposar en qualsevol disciplina artística en un espai adaptat: fotografia, pintura, escultura, artesania, etcètera.