Les bruixes tornen a Altafulla per divuitè any consecutiu

  Les activitats esotèriques es realitzaran el cap de setmana del 29 i 30 de juny

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Altafulla es prepara per a la seva XVIII edició de la Nit de Bruixes, un esdeveniment rodejat de màgia i esoterisme durant el cap de setmana del 29 i 30 de juny amb un pressupost de 8.000-10.000 euros. Hi haurà un total de 60 parades en el mercat, que estarà per tots els carrers del nucli antic que estarà decorat per a l’ocasió amb gats negres, mussols i aranyes penjades de finestres. Jaume Sànchez, regidor de Turisme, ha expressat que “el nucli antic és molt idoni pels seus carrers perquè va molt lligat amb la bruixeria”.

  L’edició s’espera que aculli al voltant de 8.000 i 10.000 persones, com els anys anteriors; però que sigui més moguda gràcies als visitants dels Tarragona 2018. “Caure en els Jocs ajudarà al fet que més gent pugui passar unes jornades agradables a Altafulla”, ha assegurat Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla. I ha afegit: “La Nit de Bruixes cau en el que entenem que és la setmana de Tarragona”.

  Durant els dos dies de 18 a 22 h, els visitants podran visitar dues exposicions al Museu Etnogràfic a l’antiga pallissa de l’Era del Senyor. Una serà la Mostra de la vida rural i diversos oficis on s’hi exposaran objectes relatius al món de les dones, dels infants i les seves joguines, del lleure o la guerra. La segona exposició és fotogràfica i té com a protagonistes les bruixes més encantadores.

  Gran ventall d’activitats
  El tret de sortida de la Nit de Bruixes serà el divendres 29 a les 20h a la Placeta amb el ritual d’inauguració a càrrec d’Imma del Destí. A les 20:30h, al mateix lloc, hi haurà la xerrada Característiques físiques de cada signe del zodíac amb Gemma Blat. També a la Placeta, es realitzarà el taller Hierbas protectoras y como hacer amuletos a les 23h.
  La programació del dissabte 30 començarà a les 19h amb la xerrada Malet el caçador de bruixes de les terres de Tarragona. Mitja hora després, a la Plaça del Pou, començarà la cercavila dels Gegants d’Altafulla. La Placeta acollirà a les 20:30h la conferència Com funciona el tarot. A la Plaça del Por a les 21h hi haurà l’actuació Màgia per triomfar que “serà teatral i representarà com era la màgica a l’època medieval”, ha expressat Sànchez. Per acabar el dia de dissabte, a les 22:30h hi haurà la xerrada El món de les energies al segle XXI a càrrec de Imma del Destí. A la Placeta a les 24h es durà a terme el ritual de la prosperitat i clausura amb Mª del Mar Tort.